Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

woensdag 6 mei 2009

Mooie kusten in West Australie














Kilometers kust en maar een heel klein deel van de kust is ontwikkeld, voor de rest is het er gewoon, ligt het er gewoon. Er zijn wel wat plaatsjes zoals Exmouth en Kalbarri. Op de kaart lijkt dat heel wat, maar het zijn maar zeer kleine dorpjes.

In Western Australia hebben we genoten van prachtige zonsondergangen en het uitzicht over steile rotswanden waar de branding tegenaan beukt. Op sommige plaatsen waren speciale fenomenen te zien, zoals de zogenaamde stromatolieten, kleine rotsjes in de zee die ontstaan door organismen die naar zeggen al een historie van miljoenen jaren hebben. Men denkt dat zij verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van zuurstof op aarde. Verder zijn er mooie gorges te zien, zoals in het Kalbarri National Park.

De Pinnacles bij Cervantes ten noorden van Perth waren een ander bizar natuurfenomeen waar we erg van genoten hebben. In een zandwoestijn staan duizenden pilaren, rotsen, heuveltjes. De wetenschappers hebben nog geen sluitende verklaring hiervoor, maar een verklaring is gelukkig niet nodig om te kunnen genieten van de schoonheid hiervan. We vonden het zo mooi dat we er twee keer zijn geweest. Een keer 's morgens bij zonsopgang. We zagen de zon klimmen en langzaamaan werden de zandgele pilaren in het licht gezet.

Nu we zuidelijker komen, worden de temperaturen prettiger. Overdag tussen de 25 en 30 graden en 's nachts koelt het flink af. De donzen slaapzak doet aan het einde van onze reis dus toch weer dienst en 's avonds gaat de muts weer op. Frits lacht mij dan uit.

Gisteren zijn we nog in het Yanchep National Park geweest waar we koala's hebben gezien. Toelichting niet nodig, de foto spreekt voor zich.

We zijn nu in Perth en moeten morgen onze bus inleveren. Zaterdag 9 mei vliegen we in alle vroegte, 5.45u van Perth naar Sydney en daarna door naar San Francisco waar we vijf nachten zullen blijven. Dan nog twee nachtjes in Londen en dan: naar huis!

De weemoed slaat af en toe wel wat toe, zo aan het einde van de reis, maar we hebben zoveel mooie herinneringen, een prachtige bagage die niets weegt. We verheugen ons er enorm op onze vaders, moeders, familie en vrienden weer te zien en jazeker, mijn petekindje! Het mooie is dat we op tijd terug zijn voor mijn vader's 70ste verjaardag! Er lopen al weddenschappen op welk moment bij mij de tranen komen op Schiphol! Ik hoop dat ik niemand teleur zal stellen....

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie hebben nog lekker 1,5 week!!

Genieten dus!!


Arjan

(Bedankt voor de SMS)

Anoniem zei

Jazeker, wij rekenen nu helemaal op een heerlijke snotterpartij, maar dat komt helemaal goed.

Kan die koala niet mee ipv de franse bull? Minstens net zo knuffelbaar lijkt me.

Als ik die foto van Frits zie met al die vliegen dan krijg ik ter plekke jeuk, gatver.
En wat een prachtige kusten, zandpilaren en luchten. Als ik Frits zo zie zitten daar in het niets met een glaasje wijn dan begin ik me wel af te vragen hoe jullie weer gaan wennen hier in het volle NL. Wat dat betreft had je beter kunnen eidigen in HongKong, qua mensenmassa's :-)Dan vond je het hier waarschijnlijk heerlijk rustig...

Kus, Amiek

Anoniem zei

we snotteren gewoon mee ;)

je petekind zit in een groeispurtje en heeft de afgelopen twee dagen goed geoefend qua snotteren (en gillen, schreeuwen, dreinen, huilen, piepen en vooral heel zielig kijken) .... ik verwacht op dat vlak dus geen problemen.

We brengen wel een extra door tissues mee (met balsam ....)

wij tellen af!

liefs,
J, B en I

Anoniem zei

Heel goed, met balsem, anders hebben we straks allemaal niet alleen rode ogen, maar ook rode neuzen. Fijn dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de snottervaardigheden van I.

Amiek

Anoniem zei

Frits lacht jou uit?!! Heeft hij de foto's van zichzelf al gezien met die mobiele klamboe op zijn hoofd? :-) I rest my case.. Wat een prachtige ongerepte natuur daar! En inderdaad, zo'n koala in je rugzak valt echt niemand op. Die voelt zich vast prima thuis in jullie mooie tuin.
Heb er enorm veel zin om jullie weer te zien met snotdoeken in de aanslag.
Dikke knufs, Geraldine

Anoniem zei

's Jonge wat een prachtige foto's weer(die zonsondergang met die rode luchten fantastisch) We zullen overeen paar weken dit best wel missen ,zo gaat dat.
We zien met veel verlangen uit naar jullie thuiskomst en daar hoort een potje snotteren natuurlijk bij. We wensen jullie voor de komende dagen voorspoedige reizen zonder al te veel "gedoe".
Fred wordt steeds ongeduriger en heeft haast geen geduld meer, om jullie te begroeten!!

Dikke knufs van Pa en Ma S.

Anoniem zei

Nog even dit:
Nooit geweten dat er in Frits een Imker schuil ging.Een bijenstal om mee te beginnen staat bij mijn moestuin al klaar, dus wat let je!!!!

Groetjes Pa S.

Anoniem zei

Ha Crocodile Dundees,
Het lijkt mij erg vreemd voor jullie om na zo een prachtig jaar weer in good old Nederland rond te huppelen,ook voor ons wordt het afkicken wat jullie prachtige weblog betreft. Al die foto's was voor ons puur genieten. We konden toch altijd een beetje met jullie meereizen en meegenieten. Jullie moeten die weblog toch nog maar even voortzetten met foto's uit jullie tuin of van Leiden of zo. Geniet nog maar even goed in de States en dan welcome home! Alvast goede reis.
Jacqueline & Cor.

Anoniem zei

Ja,nog heel even, en dan zijn we er weer!Oh,wat een prachtige natuur daar zeg!!Arme Frits met zijn voile.Heeft toch al zo de pest aan dat gespuis.Regien ga je janken,omdat je ons weerziet,of omdat je het zo errug vind dat jullie"reisje''eropzit?
DE final countdown gegint!Oh,nee he!Ach,Nederland is zoooooo mooi groen,en zeker hier in de Achterhoek.Als jullie te veel heiimwee hebben, kunnen jullie nog altijd een muggenvrij karaavannetje hier in het bos zetten. (WE hebbben elektriciteit buiten,en een poeltje)Uilen ,eekhoorns,vliegend gespuis)

geniet er nog maar goed van!Liefs Rietje

Anoniem zei

Volgens Ma zijn die rotsjes in de woestijn versteende bomen.Lijkt me helemaal niet zo gek.
Wat een uitzichten, daar kan ik ook wel uren van genieten. En dan die muziek van die zoemende insecten, dat maakt je stil. Jullie hadden de vliegenklap weer vergeten, maar Frits weet overal raad op.Gelukkig !!
De auto nu ingeleverd en op naar Sydney.Een afsluiting van een onvergetelijke reis.
We zien erg naar jullie terugkomst uit. Wat zal dat wennen worden.
Liefs van Ma en Pa Ven.

Anoniem zei

Onze wereldreizigers zijn gisterenavond (voor ons) velig en moe aangekomen in hun hotel in San Francisco na een reis van meer dan 24 uur! Ik denk dat ze nu flink aan het bijslapen zijn!
En hoeveel zou het tijdsverschil zijn met Australie? Misschien wel 18 uur? Die 9de mei heeft voor hen wel hèèl lang geduurd!

Amiek

Anoniem zei

Hoi Frits en Regine,
ik wens jullie nog een super leuk "laatste weekje wereldreis".(dat wordt heimwee...) Jullie verslag was mooi! Wat is het snel gegaan.
groetjes Janine

Anoniem zei

Oh, what a day! Zo,lang,maar jullie komen alweer een stukje in de buurt.Nou,ja!Zullen echt jullie blog missen,want we zijn op de digitale weg toch maar mooi mee gereisd. Geniet nog lekker, voordat het(on) echte leven weer
begint. Liefs van Willem en Rietje.

Anoniem zei

het is een raar idee dat we aankomende zondag jullie weer zullen zien! We hebben zo lang meegeleefd en meegereisd via de blog, dat zullen we erg missen.
Geniet nog van de laatste dagen, tot zondag!
J, B en I