Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

woensdag 18 juni 2008

Op de grens met Angola

Inmiddels staan we aan de Kunene River in het noorden van Namibie. Deze rivier vormt de grens met Angola. Foto's plaatsen is hier niet mogelijk, want de computer is heeeeel erg traag. De afgelopen dagen zijn we in Etosha National Park geweest, waar erg veel wild is. We hebben onder andere twee leeuwen gezien, een mannetje luierend in de schaduw en een vrouwtje sluipend door de vlakte. Ook veel giraffen, die blijf ik prachtig vinden. Etosha is heel anders van karakter dan de natuurreservaten in Botswana. Je ziet er mensen met beautycases, en een man (?) stond zijn haar te fohnen op de camping, dat gebeurt niet in Botswana, waar de campsites not fenced (geen hek) zijn. Daar kijk je in het donker over je schouder of er geen buffel of nijlpaard naast je staat. Wat in Etosha een geweldige ervaring was, was het zien van zwarte neushoorns bij de waterhole van 1 van de drie campsites.

De weg van Etosha naar de Kunene River Lodge campsite waar we nu staan, voerde door het meest dichtbevolkte gebied van Namibie. We zagen veel meer bedrijvigheid dan voorheen. Vooral veel bars! Volgens Frits zijn de vrouwen in de steden ook mooier.

We blijven hier nog twee nachten en reizen dan door naar de Epupa Falls, ook in het noorden, maar nog iets meer in het westen.

4 opmerkingen:

zusje zei

Wow dat klinkt weer helemaal goed. Heb je ook een beetje contact met de lokale mensen? Lokaal biertje pakken of zo ;-))Fohnt Frits zijn haar ook inmiddels? ;-)
Ik zal zo de kaart er eens bijpakken want verder dan waar de landen liggen kom ik uit het blote hoofd niet!
Even 2 dg rust en bijkomen voor de volgende trip. Succes!
Veel plezier samen.
Gr Marlies

Anoniem zei

Zo'n olifant naast je op de camping kan bij het föhnen wel reuze handig zijn. Heb je helemaal geen electriciteit nodig. Aan een buffel of nijlpaard heb je inderdaad niet zo veel in dat opzicht, dus die kunnen beter wegblijven. En zwarte neushoorns zie je in het donker al helemaal niet naast je, dus die zijn extra gevaarlijk! Daar loop je dan met je ongeföhnde haren, terwijl de vrouwen om je heen steeds mooier worden. Het blijft afzien daar in Afrika.

Liefs, Amiek

Anoniem zei

Ha zelfs in Namibië ontpoppen zich de Metromannen in de vorm van föhnende woeste kerels met wilde manen! Leuk al die verschillende soorten wildlife! Liefs, Geraldine

Anoniem zei

föhnende mannen? Wat voor park zitten jullie eigenlijk?!
Ik zou het niet doen, zie je er als veel te lekker hapje uit...
Ben benieuwd wat je verder nog tegenkomt....

Broer