Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

donderdag 12 juni 2008

Vic Falls en heel veel formulieren







Lieve mensen. Allereerst nogmaals dank voor alle leuke reacties op onze blog, van familie, collega's, onze buren (op leeftijd en wel op internet!) en vrienden.

Wij zijn inmiddels in Namibie, 5o km ten noordoosten van Grootfontein. De afgelopen dagen hebben we onder andere de Victoria Waterfalls in Zimbabwe bezocht (wat een geweld aan water!) en vanuit Namibie hebben we een uitstapje gemaakt naar de Tsodilo Hills in Botswana, beroemd vanwege de eeuwenoude rotstekeningen. Dat betekende dat we een aantal keren de grens moesten passeren en dat betekende het invullen van heeel veeel formulieren. Een formulier voor het verlaten van Botswana, een formulier met dezelfde info voor het binnengaan van Zimbabwe, een stempel voor het verlaten van Zimbabwe, een formulier voor het verlaten van Botswana, een formulier voor het binnengaan van Namibie etc. En niet te vergeten de registers van de zogenaamde Veterinary Controls, dat zijn controle posten in verband met mond en klauwzeer. In Namibie zeggen ze dat het uit Botswana komt en omgekeerd! Overal worden al je gegevens en de gegevens van de auto (tot chassisnummer toe) opgeschreven in dikke boeken. Computers zijn niet aanwezig, dus de gegevens kunnen niet met elkaar vergeleken worden. Stapels boeken worden volgeschreven met gegevens die nooit gebruikt zullen worden. Om met Asterix te spreken: rare jongens die....

De mensen in Botswana en Namibie wonen in hutten zoals op de foto te zien zijn. Kleine gemeenschappen met geiten, koeien en ezels. Andere initiatieven dan landbouw en veeteelt zijn nauwelijks te vinden. Morgen vertrekken we richting Etosha National Park.






7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha lieve broeder en schone zuster,

Ik ben vooral errug benieuwd hoe Frits zich non-verbaal gedroeg bij het invullen van al die heeel veeel nutteloze formulieren. Of heeft zich al aangepast aan de easy way of life? Haha!

Wederom fantastische foto's!

Liefs, Amiek

F + R zei

Dat zal ik je vertellen, IK heb de formulieren ingevuld en niet je broeder ;-) Liefs, Regine

Anoniem zei

Ah, op die fiets. Nou, ik verheug me nu al op de verhalen uit China.

Anoniem zei

Lieve kinderen,

Geweldig, die gigantische olifanten zomaar lopend in het wild.
Die nijlpaarden zijn trouwens ook wel erg groot.Ga je wel aan de kant als ze eraan komen?
Kunnen jullie 's nachts wel goed slapen, na al die indrukken?
Wij zijn helemaal naar de Ardennen geweest, geen wild gezien trouwens.
Fijn, dat jullie ons zo goed op de hoogte houden. Ga zo door !!!
Pas goed op elkaar en op jezelf.
Liefs van Ma en Pa Ven.

Anoniem zei

Lieve zus en schone broeder,
Wist u dat heel veel schrijverstalenten tegenwoordig via de blogs ontdekt worden? Echt waar, geen grapje! Helemaal geweldig die reisverhalen en mooie foto's! En ik geloof er niets van dat er bij Frits door al dat bureaucratische geneuzel aan de grens niet ergens stiekem een adertje op het voorhoofd begon te kloppen ;-) Verder zal ik morgen weer even een sms-je sturen met de uitslag van Nederland-Roemeniƫ!
Dikke knufs, Geraldine

Anoniem zei

Hi Regine, de kamera bevalt zo te zien goed; de beelden zien er mooi uit! Zit je al lekker in het reisritme of voelt het nog als vakantie?
Volgende week wordt het voor mij weer concreter. I mag dan m'n motor ophalen.

Groetjes,
Jerry

Anoniem zei

ha regine en frits,
heel leuk om jullie blog te lezen...... arme regine , door een stokstaartje 'geveld'
wanneer zijn jullie weer in ZA?? Bel je dan even??
Liefs margriet