Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

zaterdag 14 februari 2009

Four seasons in one day













Four seasons in one day, vier seizoenen op één dag. Nieuw Zeeland is daar berucht en beroemd om en wij hebben dit de afgelopen week op het Noordereiland ook ervaren. Stralend blauwe lucht, hoge luchtvochtigheid, miezerregen, dikke jagende mist, de hoogste temperaturen die NZ in 137 jaar heeft gekend, plensbuien, we hebben het allemaal meegemaakt.

Als je een minibusje hebt, is de combinatie van nattigheid en hitte bepaald niet ideaal, zeker niet als het ook nog eens stikt van de muggen. Om te koken moet de achterklep open, met als gevolg dat wij in één nacht veertig muggen naar de andere wereld hebben geholpen en desondanks nog volledig zijn lekgeprikt. Tot in de oren en bovenlip toe, wat een tijdelijk Botox effect opleverde. Dit heeft geleid tot Duitse dracht, namelijk sokken in sandalen. De regen slaat vooral toe op momenten dat wij willen gaan eten of als net de was is opgehangen. Alle was in het busje een plaats geven, had tot resultaat dat ons busje transformeerde in een soort Pipo de Clown en Mamaloe mobiel.

Auckland heet niet voor niets de City of Sails. Met een tocht door de haven op een zeilboot hebben wij daar even aan deelgenomen. Veel wind was er niet, dus het was meer dobberen door de haven. Auckland is de grootste stad van Nieuw Zeeland en heeft een ware skyline met een hoge televisietoren. Het is een stad waar het goed toeven is.

Nieuw Zeeland vinden wij een redelijk bedaard land en volgens mij brengt dat met zich mee dat men voor ontspanning soms extremen opzoekt om aan de saaiigheid van de dag te ontkomen. Wat te denken bijvoorbeeld van een skywalk boven op de televisietoren van Auckland?

Vanuit Auckland zijn we noordwaarts getrokken, naar het regenwoud waar de Kauribomen groeien. Indrukwekkend grote bomen op leeftijd. Naar zeggen is de oudste boom 2000 jaar oud! We hebben daar ook deel genomen aan het nachtleven. Tijdens een nachtwandeling met een gids zijn we op zoek gegaan naar de bruine Kiwi, die alleen 's nachts actief is. We hebben wel het nodige gescharrel in het donker gehoord, maar het diertje niet werkelijk gespot. Later hebben we alsnog in een zogenaamd Kiki House een Kiwi in gevangenschap gezien. In de rivier waaraan we stonden met ons busje hebben we wel zelf supergrote alen van soms meer dan 1,20m ontdekt onder de volle maan.

Helemaal naar het noorden, naar Cape Reinga, met als landmark een chique vuurtoren, zijn we toen gegaan. Daar kwamen we met het hoofd in de wolken terecht. Mooi om te zien, maar het was zeer warm en vochtig daar! Na de muggennacht zijn we daar de hoge golven van de zee ingedoken om fris te worden. Vond ik zelf behoorlijk stoer, springen in de branding terwijl het motregent.

Inmiddels zijn we van het noorden weer zuidwaarts afgezakt en nu zijn we in Orewa. We gaan in ieder geval nog meer zuidwaarts richting de vulkanen. 27 februari zullen we doorvliegen naar Australië. We zijn benieuwd wat we daar zullen aantreffen na de enorme bosbranden.

7 opmerkingen:

Jacqueline zei

Wderom prachtige foto's en mooie verhalen. Ik had het botox effect graag persoonlijk aanschouwd :)

Hier groeit de familie als kool. Bianca wordt mooi rond en Isabella is al 6,5 kilo. Gisteren heeft ze zwemles gehad met kleren (lees: luier en romper) aan. Dit had tot doel de mama's te waarschuwen een baby niet in een luier bij het water te laten. Mama moest op de kant blijven zitten met de benen in het water. Isabella werd door mama horizontaal boven het gehouden en moest op commanco van de zwemlerares worden losgelaten. Mama is niet bang uitgevallen en dacht: wat moet dat moet ;). Op het "Isabella let op .... 1, 2, 3" ging de kleine te water ...... en zonk subiet! Maar gelukkig deed de lerares waar voor ze daar stond en haalde de kleine weer boven. pffff dit was voor mama een kleine cursus loslaten. En Isabella? Zij was de enige baby die niet in huilen uitbarstte. Ze keek om zich heen en liet zich lekker verder meedobberen in het water.

In ruil voor al dit stoere gedrag is ze echter wel elke nacht een keer of 4/5 wakker. In complete hysterie. Geen idee waar dat nu weer vandaan komt. Ze doet dit sinds een week. Volgens 'oei ik groei' heeft ze een groeispurt ...

Terug naar jullie, ik mis een foto van de kiwi ... Ben benieuwd naar de autralische belevenissen. Op you tube waart een filmpje rond van een koala die door een stoere firefighter wordt gered. Aandoenlijk om te zien maar het laat je ook zien dat de dieren in al dat vuur het meest kwetsbaar zijn.

Vanuit een wisselvallig holland veel liefs,
ook van de andere dames,

Jacqueline

zusje zei

Aaah mooi de city of sails! Je zou maar zo gelijk kunnen hebben met de ontspanning zoeken in thrills om het "gewone"leven wat op te leuken.
Mama Lou busje zie ik helemaal voor me. De muggen voel ik mee. "piep"beesten. Nog bij de "begraafplaats" van de rainbow-warrior (greenpeace) geweest?
Nu lekker aan-modderen bij de vulkanen...stinky sticky..en je ziet er daadwerkelijk 10 jaar jonger uit! Dus laat de muggenbotox maar zitten.

Gr Marlies

Anoniem zei

Een kiki house (of moest het kiwi-house zijn?) op het Noordereiland en het dorpje Geraldine op het Zuidereiland? Volgens mij zijn we er eerder geweest! Ben ook erg benieuwd naar het Botox-effect van de muggen ;-)
Inderdaad weer erg mooie foto's. Hebben jullie geen rondje gelopen op de televisiemast? ;-) Kan hier ook hoor, op de Euromast, abzeilen, naar beneden jodelen, geen probleem! Dikke knuffels en sterkte met de muggenbeten! En bedankt voor de kaart! Geraldine

Anoniem zei

Geliefden,
Net terug van een tochtje Ar en Mar en kids,Weer ouderwets gezellig zoals wij altijd zeggen gekeken naar jullie Blogger. Weer zeer fraaie foto,s zoals gewoonlijk Ja we zullen eens schrijven dat ze niet mooi zijn hebben we de poppen aan het dansen hoor. GRAPJE!!!!!!Dat geëmmer in die kleine bus vinden wij niets. Helemaal voor Frits die niet echt gek is op kamperen toch?Wat,n een geklooi. Frits jongen op naar de luxe Hotels,waar ej ow de konte keunt keer,n!!!!HAHAHAHA Neet zoer kiek,n heur!!!Tis alweer tijd voor het beddeken. Lekker koud hier. Lekker kruikje en dan pitten maar. Kijk goed uit ,pas goed op elkaar. Liefs en HUGS van Pa en Ma uit Driebergen. KNUF,KNUF.Doeg.

Anoniem zei

Kan die aal van 1.20 meter ook op de braai? Een kiwi wordt lastig als die zo moeilijk te vinden zijn. In Australie heb je geen braai nodig op het moment.

Liefs, Amiek

Anoniem zei

Liefjes,
Jullie foto's weer bewonderd en ook gezien, hoe piepklein het busje is. Dat lijkt ons inderdaad geen feest om daarin met al die muggen te vertoeven.Als jullie erin zijn, dan lijkt er voor de muggen geen plaats over te zijn.
Wat een temperatuurverschil met Nederland.Wat vocht betreft houden we elkaar wel in evenwicht.
Heerlijk toch op zo'n boot, al is er geen wind.Die lange alen lijken ons erg lekker. Misschien kun je ze drogen en dan meenemen hierheen.
Veel plezier op jullie reis naar het zuiden, naar de vulkanen.
Dat koalabeertje heeft ook hier de voorpagina gehaald. Aandoenlijk!!!
Knuffels van Ma en Pa Ven.

Anoniem zei

Lieve broeder en schone zuster,

Ik verheug me er nu al op om, als jullie terugkomen, samen naar de DVD van de fabeltjeskrant te gaan kijken. Zo 1968!

Kus, Amiek