Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

zaterdag 21 maart 2009

Padden en rare vogels







De nachtelijke padden assemblee van meer dan 30 padden vond plaats naast het dames toilet op de camping in Springsure. Nooit naast het heren toilet vertelde een Australische dame mij. Niemand wist waarom. Het zijn zogenaamde 'Cane Toads', een paddensoort geïntroduceerd in de jaren dertig om een bepaalde tor te bestrijden. 101 padden zijn er toen geïntroduceerd, inmiddels zijn het er meer dan 200 miljoen! De padden hebben niet geholpen tegen de torren en nu zit men opgescheept met een zeer schadelijk beest dat een bedreiging vormt voor inheemse diersoorten. Geen roofdier bedreigt de pad, want van ei tot graf is hij zeer giftig.
De Rainbow Lorikeet hoort wel thuis in Australië. Zeer kleurrijk en waarschijnlijk daardoor vol zelfvertrouwen, want deze parkieten pikken de appelklokhuizen onder je handen vandaan. De vogels op de foto's waren lui geworden door het voedselaanbod op de picknick plaats, maar gelukkig hebben we ze ook echt in het wild in grote groepen door de bossen zien vliegen.
Een zeer grappige vogel is de Laughing Kookaburra, hij lijkt op een grote ijsvogel en is door ons tot aapvogel gedoopt. Hij maakt een oeh oeh aah aah aah geluid dat zo komisch is, dat je spontaan begint te lachen! Bij een wandeling in het Carnarvon National Park vloog er één steeds voor ons uit, alsof hij ons de weg wilde wijzen.
En als we het dan toch over rare vogels hebben.... In het dorp Springsure is geen slijterij, geen liquor store. Alcohol koop je in de pub. Dus wij om 10.00u 's morgens de pub in op zoek naar een fles wijn voor de avond. 'Do you have wine?' Een verbijsterde blik. Wij probeerden verder 'Red wine or white wine'? Waarop de man antwoordde 'Waiain, what kind of beer is that??' en ons vervolgens de rug toekeerde. Tja...
In het Carnarvon National Park hebben we ook oude rotsschilderingen van Aborigines gezien. Waar wij hebben gekeken waren het allemaal handafdrukken, op andere plaatsen kun je ook afgebeelde boemarangs zien.
We zijn afgelopen week veel onderweg geweest en zijn inmiddels weer aan de kust in Mackay in de staat Queensland. Onderweg hebben we veel Road Trains gezien, gigantische vrachtwagens, vaak bestuurd door mannen met grote cowboy hoeden. Ik heb wel bewondering voor deze mannen, omdat ze met deze monsters kunnen rijden. Wat ik ook mooi en puur vond, was een kudde koeien die door drie mannen op paard en vier of vijf honden werd voortgedreven. Prachtig hoe er samengewerkt werd!
Het is hier warm en vochtig, ruim dertig graden. We moeten nog informeren of alle wegen in Queensland weer begaanbaar zijn na de overstromingen. In het deel dat we tot nu toe hebben doorkruist, hebben we gelukkig geen problemen ondervonden. Ik ben wel erg benieuwd naar de krokodillen, wil ze graag zien.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Rare jongens die Aussies! Wain..
Wat een prachtige vogels zeg! Jammer dat we die aapvogels niet kunnen horen ;-) Eten ze ook bananen?
Hier lijkt de lente nu ook een beetje door te breken, vandaag is het prachtig weer! Genieten zo lang het duurt.
Veel plezier en kijk uit met het knuffelen van die Croqs..
Liefs, Geraldine

zusje zei

Heee Wereldreizigers!

Wat een ode aan de zweetvoeten van mannen... dat die padden niet op het herentoilet komen...misschien waren het allemaal mannetjes en op zoek echte vrouwen die gekust wilde worden in de hoop op een prinses... Regine..een gemiste kans ;-)
Nu verder Queensland in. Paranellapark??

Hier de smurf donderdag onder het mes gehad voor het hele kno-pakket. Hoop stress bij de kleine maar nu voorspoedig herstel...

Dus geen waine..hmm nou ja bij 30 gr is een laf koud biertje ook lekker. Enjoy! Wij nemen wel een wijntje op jullie..

Marlies

Anoniem zei

hallo daar,toch weer heel wat anders dan de kool,pimpel of kuifmees!rare jongens daar,wijn is toch een mondiale drank?Even opscheppen:vanmiddag liepen hier opeens 15(ja,echie,hoor) reeën in het bos. Waren met elkaar aan het spelen, en later gingen een paar een tukje doen.Echt voorjaar!
mochten we even een paar dagen aan ruiken.mogen jullie daar irgendwo barbekjuen?Of eten jullie geen kangeroevlees?Oh,wat zieliiiiig!
Genieten steeds van jullie fotos en verhalen. bai de weei: Het klokje gaat wel tikken nu he?
liefs willem en rietje.

Anoniem zei

Benieuwd, hoe jullie de krokodillen vinden. Dan zit je toch in een groot natuurgebied in het district Arnhemland.
Ma zei net nog: Wat heeft Regine toch ongelooflijk mooie foto's gemaakt. Helemaal mee eens!!
Wat stom om die padden in te voeren.Met die konijnen was en is het ook al zo'n ramp.
We zijn helemaal vertederd over die foto van Frits met die kleurrijke vogels.Die gaan we vergroten.
Het hagelt en regent hier bij 8 graden.We zijn een beetje jaloers.
Liefs van Ma en Pa.

Anoniem zei

Persoonlijk vind ik het wel een sterke hoor: waine, what kind of beer is that?

En ik zou maar niet te veel verlangen naar een ontmoeting met een krokodil. Ik las pas nog dat er in Australie waarschijnlijk een negen jarig kind was opgepeuzeld. DNA onderzoek van gevonden resten moest uitwijzen of de gespotte krokdil inderdaad het verdwenen kind als lunch had gebruikt...

Bijten die padden ook als je op blote voeten naar het toilet gaat? Bèèh. Wel fantasisch mooie foto's van die parkieten, nog mooier dan die groene in het Vondelpark.

Amiek

Anoniem zei

Geweldig dat jullie nog tijd vinden om zulke fantastische foto,
's te maken en deze dan "te bloggeren", want jullie moeten gem.per dag wel zo'n 200 km. rijden is het niet?.
Wij genieten er wel van hoor en kijen telkens uit naar nieuwe "bloggers"
Nog heel veel plezier daar in het "Koninginneland".
Liefs Pa en Ma S.

Anoniem zei

Jullie hebben nog mazzel gehad met die barman. Ik heb wel gehoord dat je meteen in elkaar gerost werd als je om 'Waiain' vroeg! Terrecht trouwens, bij 30gr ga je toch aan het koude bier!!

Groetjes

Arjan.

Anoniem zei

Bestel je toch een "cool rohseetje"! Of word dan ook in elkaar geslagen? Lekker land dat Australie ...