Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

maandag 16 maart 2009

Sydney en New South Wales













Op onze eerste dag in Sydney zijn we 's middags bijna van de stoep gespoeld. Dat was niet wat we ons van een bezoek aan deze stad hadden voorgesteld. De afgelopen week hebben we veel regen gehad. Daarom zijn we nu meer landinwaarts getrokken 'Go west young man, go west' op zoek naar mooi weer en dat hebben we nu gevonden in St George in Queensland.

Het Opera House in Sydney vind ik werkelijk een prachtig en markant gebouw. Ook de Sydney harbour bridge, een lekkere ouderwetse staalconstructie is een echte landmark van de stad. De brug is te beklimmen, maar wij vonden de brug wel heel erg hoog. We zijn met de pont naar de overkant van de haven gegaan om de beroemde voorkant van het Opera House te kunnen zien.
Op maandagavond hebben we hier een concert gezien van Roberto Fonseca en het was in één woord fantastisch. Heel jazzy met Cubaanse invloeden, we hebben hier enorm van genoten.

Van Sydney zijn we naar Katoomba in de Blue Mountains getrokken. Er zijn daar prachtige gorges en beroemde rotsen, zoals de 'Three Sisters'. Maar helaas, dikke mist! Niets te zien! Wel een hele groep Aziaten die van elkaar foto's in de mist maken. Heel bijzonder. We zijn toen maar verder gereden en gelukkig was het verderop meer helder en hebben we nog iets kunnen zien.

Na regen en mist, dachten wij 'Go west'! We zijn terechtgekomen op een heerlijke camping aan het Burrendong Lake ten zuidoosten van Dubbo. Het leukste was de visite in de avond. Een hele groep kangoeroes hopte langs, ze kwamen steeds iets dichterbij. Bij één kangoeroe konden we het jong in de buidel zien. Dit was weer één van de happy moments van onze reis! Ook op de bush camping van het Warrumbungle national park in de buurt van Coonabarabran krioelde het van de rondhoppende beestjes. Onder het genot van lekker eten en wijn hebben wij ze eens goed kunnen bekijken.

Na dit westwaartse uitstapje zijn we weer meer richting de kust getrokken, omdat we de Waterfall Way tussen Armidale en Bellingen niet wilden missen. We zijn blij dat we dat gedaan hebben, want deze route was prachtig. Watervallen en tropisch regenwoud, zeer indrukwekkend. Bij Dorrigo hebben we een wandeling door het regenwoud gemaakt. De nacht ervoor had het erg geregend, maar nu scheen de zon. Het licht in het bos werd gefilterd door het bladerdek, soms zag je damp optrekken, het was wonderschoon. De Crystal Falls waren vooral een plaatje. Je kon er achterlangs lopen en dat vond ik wel heel erg leuk. Onderweg kwamen we nog een opstakel tegen op onze route. Een enorme hagedis, 'Monitor' zeggen ze hier, van 1,5 meter versperde de weg. Niet in beweging te krijgen. We gooiden wat takken naar zijn kop. De Monitor stak twee keer zijn tong uit en dat was het dan. Uiteindelijk heeft Frits hem met handengeklap en gejoel in beweging gekregen. Een echte bushheld!
We staan regelmatig op bushcampings en daar heb je wel kangoeroes, maar geen internet en regelmatig zelfs geen bereik om te SMS-en. De afstanden die we afleggen zijn groot en de plaatsjes die we passeren vaak klein. Daar is een pomp, een bakker en een supermarkt, maar geen internetcafé. Daarom kunnen we jammer genoeg wat minder vaak een blogbericht plaatsen en de mail lezen dan voorheen, maar ik hoop dat ik het met dit bericht weer een beetje goedgemaakt heb! (Slome internetverbinding, ongeveer 10 minuten per foto, ppfffttt!)

6 opmerkingen:

Jacqueline zei

Je hebt het helemaal goed gemaakt hoor! Mooie verhalen weer en prachtige foto's. Heb je niet liever een kangaroe-baby dan een franse bul? Of zo'n schattige koala ;)

Hier is het nog steeds een beetje grauw en betrokken.

Vanmorgen zag ik dat de Vondeltuin in het Vondelpark weer vol staat met tafeltjes en stoeltjes, een teken dat ze eerdaags weer open gaan. De eerste aankondiging van de lente. Heerlijk.

Geniet er nog van daar!
Liefs,
J, B en I

Anoniem zei

Lieve Kinders,
Wat mooi, wat mooi, wat mooi,!!!!!
Dat was onze eerst reactie.Wij willen er ook naar toeoeoeoe.......
Is zo mooi allemaal. Je foto,s worden ook steeds professioneler. Wij genieten er zeeeer van. En Regine wat ben je toch aso bruin BAH...En je kon toch niet bruin worden?Dan moet je ons zien met die winterwitte Koppen!!!Maar,maar misschien in Mei als we jullie afhalen op Schiphol zijn we misschien 0ok al bijgekleurd.
Maak nog maar veel foto,s
Hebben jullie eigelijk wel eens contact met Aussie,s?
Of ben je weleens bij mensen b.v. Hollanders thuisgeweest?
Je hebt het adres van Anneke en Yke nog? Maar daar zal wel niets van terecht komen denk ik.
Nou het allerbeste met jullie .Geniet nog een poosje en wederom pas goed op elkaar.
Groetjes en Knufs van Ma en Pa.

zusje zei

Wow, wat een prachtige foto's met die waterdruppel en mist en zo. Misschien toch ook maar eens investeren in zo'n mooie camera..hmm na de recessie dan maar.
Jammer van de regen, "go west, young man, go west"..young young ???? Jaja ;-)
Doen jullie het wijn-gebied ook aan? Best welllll lekkerrrrr.
Die "varaan" Scarry Harry herken ik nog. Vast dezelfde die zo naast ons kleine tentje scharrelde..hij lijkt echt sprekend. (t'zou evt. ook zijn tweelingbroer zijn)
In de locale bibibliotheek ook vaak internet..wel sloom idd.
OK ik ga "bemiddelen" in een driftbui van de jongste..

Doegie
Marlies

Anoniem zei

Leuk die kangeroes. Smaken ook erg goed trouwens! Mooie jungle foto's zeg ! Pas goed op voor al die creepy crawlers daar.

Groetjes,

Arjan, Martine.

Anoniem zei

Wat een mooie kiekjes van Kiek. ;-) Echt schitterend. Je kunt wel zien dat je op zo'n enorm continent ook ontzettend veel afwisseling in de natuur hebt! Regenwouden, woestijn, geweldig. Die kangoeroe's zien er ook erg lief uit (en Neen, Arjan, je moet niet alles willen eten! Zo'n varaan, a la..;-) )
Gisteren hebben we trouwens in de Etten-Leurse rimboe een zwarte Franse bulldog gezien, zwart en pas een paar maanden oud! Alleen haar staartje was te kort afgeknipt, beetje sneu. Heel lelijk en heeeeel lief!!
Veel plezier Down Under!
Liefs, Geraldine

Anoniem zei

Ik dacht ook al dat het hier een Varaan betrof en dat klopt dus blijkbaar. Leuk hoor, zo'n ontmoeting met een minidraak. En foei, daar ga je toch geen stokjes naar gooien. Ik zou ook mijn tong uit hebben gestoken als varaan zijnde.
Ik had naast de prachtige foto's die er nu staan, ook eigenlijk wel een foto verwacht van Frits die klappend en joelend naast het beest stond. Beetje gemiste kans, maar goed.

Amiek