Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

zaterdag 7 maart 2009

Australie

















Wij houden nu al van de Australiers. Wat een vrolijke, vriendelijke mensen. Altijd een lach en een praatje. We denken dat we hier niet voor de laatste keer komen. Het gevoel van vrijheid is enorm in dit immens grote land.
Vorige week zijn we gestart in Melbourne, een leuke relaxte stad. Een prachtig station en Federation square waar iedereen bij elkaar komt en waar moderne gebouwen het gezicht bepalen.

Sinds onze aankomst is het hier helemaal niet zo heet. We hebben nu overdag mooi zonnig weer, tussen de 22 en 25 graden denk ik, en 's nachts koelt het flink af. Het heeft zelfs een keer geregend.

We hebben wel de stille getuigen gezien van de hitte en de branden in de staat Victoria. De rillingen gingen letterlijk over mijn rug. Wat een onwaarschijnlijk verwoestende kracht heeft vuur. Zo ver we konden kijken, zagen we alleen maar bruin en zwart verbrand bos. Een walibi sprong er een beetje verdwaasd in rond.

Hoe de bossen eruit zien voor een brand hebben we ook gezien. Zo groen en mooi en een prachtige vegetatie. We hebben inmiddels ook kennis gemaakt met een aantal dieren van Australie. Koala's in een koala sanctuary. 'Die schudden we uit de boom.' Springende walibi's, grote stekelvarkens en kleurige vogels. En jawel, ook een hele grote, harige, angstaanjagende spin, in onze camper wel te verstaan. Geen idee of zijn uiterlijk bluf was, of dat het beest werkelijk gevaarlijk was. Het leek ons niet zo lekker slapen met zo'n bezoeker, dus we hebben toch maar euthanasie met de achterkant van mijn slipper toegepast.

We hebben nu een bus die ik camper durf te noemen, niet meer zo'n minibusje als we in Nieuw Zeeland hadden. Dit is echt een grote verbetering.

De zee is hier niet zomaar zee. Dit is de oceaan, zo groots. Er zijn enorme stranden, waar bijna niemand te zien is. Voor je een teen in het water steekt, zorg je hier wel dat je eerst geinformeerd bent over stroming en hongerig wild dat zich zoal in de golven zou kunnen bevinden.

Canberra is de hoofdstad van Australie. Er is een groots nieuw, modern parlementsgebouw. Het oude parlementsgebouw is bewaard gebleven zoals het was. Oud en nieuw hebben we bezocht en het was zeer de moeite waard. Frits voelde zich zeer wel thuis in de bankjes van het oude parlementsgebouw, ik in de frisse lucht op het dak van het nieuwe gebouw.

We zijn nu in Goulburn en rijden vandaag door naar Sydney. Voor maandag aanstaande hebben we kaarten gereserveerd voor het Opera House in Sydney. Een voorstelling van Roberto Fonseca, Cubaanse muziek. We verheugen ons hier erg op!

Het heeft lang geduurd voor we dit blogbericht konden plaatsen. Op veel campings is geen internet en een internet cafe is evenmin overal te vinden. Maar we blijven ons best doen regelmatig een bericht te plaatsen!

10 opmerkingen:

zusje zei

Hey verliefd stel!

Goed te zien en horen dat jullie het Down Under goed naar t'zin hebben.
Tuurlijk weer prachtige foto's die memory's terug brengen. Temperatuur goed. Bosbranden "over". Op naar Sidney. Lucky you!
Ik heb de neiging om allerlei tips te geven. Doe ik niet. Ieder zijn eigen ervaringen ;-) Maar een overnachtings plek wil ik je niet onthouden. Ongeveer 25 km boven Cairns heb je het plaatsje Ellis Beach (boodschappen al gedaan hebben) maar die camping aan het strand onder de palmbomen ..direct aan de kustweg aaaahg..kan je niet missen als naar Cape Trib. gaat.
Eerst operahouse met cubaanse muziek echt kicken!
Wij aan het zaterdag ontbijtje met eitje.
Doeeeeg
Marlies

Anoniem zei

Lieverds,
Zo nu was ik de eerste die jullie nieuwe Blog ontdekte. Jawel deze meflouw kan ook de Blog herself openen. Je bent nooit te oud om te leren.
Wat een prachtige foto,s weer.Indrukwekkend. Door jullie berichten over de gezellige bevolking daar en het heerlijke weer nu zou je zo het vliegtuig pakken.Wat een mooie camper hebben jullie nu. Dit is tenminste een echte camper en geen mollenbus..Oh, oh Regine wat een hoge aaibaarheidsfactor hebben die koala,s. Wij horen jou al kirren, Oh Frits kijk eens......Het weer hier wordt K...Maartse buien en hagel en sneeuw!!Blijf nog maar even daar,want hier worden jullie meteen Deprie...Wij zijn wel weer heel blij met de nieuwe Blogger!!!!!
Marlies heeft het niet geschreven maar er zijn twee nieuwe neefjes bij!!Bas en Heleen hebben twee zoontjes gekregen!!Ik geloof Dinsdagavond.j.l.Nu houd ik weer op anders wordt het een mail. Hier alles O.K. Hart. groeten en dikke knufs van ons tweeën.Pa en Ma uut Drieberg,n.Pas goed op elkaar.

Anoniem zei

Ik wil ook wel een koala uit de boom schudden. En dan wel goed opvangen natuurlijk...

Amiek

Anoniem zei

Wat een ontzettende lieve knuffels! Echt super kjoet!! Je zou er zo een meenemen in je rugzak! De oceaan is daar echt een oceaan; niet de grauwe Noordzee die je hier gewend bent. Dat gevoel hadden wij ook toen we aan de Pacific stonden in Amerika.
Heel veel plezier in het Operahouse; wel wat anders waar Arjan, Eloy en ik vrijdag a.s. naar toe gaan: AC/DC in Ahoy! ;-) Veel liefs en kijk uit voor die enge beestjes met 8 poten (of meer)!
Liefs, Geraldine

Anoniem zei

hoi daaroo,mazzelaars,lekker aan de zee,leuke beestjes,(nou,ja,niet alles is aaibaar),fijne temperatuur,cultuur,en een grote bus.frits staat goed in die mooie engelse fauteuil.Als ik het zie wil ik zo verkassen,alleen om het weer al.Wilde net op de fiets,maareen enorme maartse bui gooide roet in de spaken,dus zo maar met de auto.Gisteren was het een mooie dag ,en hebben lekker in de tuin gewerkt,een enorme rotzooi en schade van de vorst na deze helse winter.Mooie fotos weer!!
Even voor Frits:De dikvoormekaarshow is op de tv.oh nee ,he.groetjes willem en rietje

Anoniem zei

Bedankt voor de kaart! Frits lijkt er wel een beetje op. Zo harig en zo ..alleen de mond klopt niet! Ik wil jullie er niet aan helpen herinneren maar het wordt zo langzamerhand tijd om op huis af te gaan! Wanneer precies (of zit ik helemaal verkeerd???) Groeten van de hele familie Boschman (2h+3c)

Anoniem zei

Sukkel ben ik toch ... jullie komen pas (voor jullie is dat natuurlijk "al") in mei terug .. dat had ik in jullie blog kunnen lezen! Payt

Anoniem zei

Zou je Franse bullen ook uit een boom kunnen schudden?

Amiek

Anoniem zei

Als je er een extra rimpel/plooi bij wilt hebben zou dat nog niet zo gek zijn !!!!

Groet Pa S.

Jacqueline zei

Dag lieverds,
Hoe is het down under? Jullie laatste blog is al weer een week of wat geleden. Van Annemieke hoorde we gisteren dat het allemaal goed gaat. Mooi mooi! Dat horen wij graag.

Gisteren Annemiek en Juliette en Rik gezien op de verjaardag van Daan. Het was erg gezellig en iedereen zag er welvarend uit ;)
Voor ons een heerlijk avondje uit. De catering was geweldig!

Isabella was bij de oppas (of moet ik zeggen de oppas was bij Isabella?).

Tegenwoordig wenst mevrouw niet meer de hele nacht te slapen. Ze wordt gemiddeld een keer of vier wakker en dan is het de bedoeling dat je speen terug geeft die ze verloren is. Met een beetje pech is ze echt wakker en wil ze spelen (om drie uur 's nachts). Ik kan niet wachten tot ze zelf de speen weer kan vinden en in haar mond kan stoppen.

Maar het is wel echt heel leuk. Ze begint nu kruipbewegingen te maken en kan op die manier om haar as draaien (voor- of achteruit is nog niet mogelijk, maar dat zal vast niet lang op zich laten wachten). Tegen de tijd dat jullie weer op schiphol landen zal ze al wel kruipen (of in elk geval betere pogingen wagen).

Zwemmen is nog steeds een favoriete bezigheid, heb gistern vol trots zwem- en 'duik'filmpjes getoond aan tante Annemieke. Die zijn te groot om te mailen dus die zie je wel als jullie weer terug zijn.


Hier is het vandaag best lekker weer. We gaan zo als mevrouwtje het belieft om wakker te worden ;) even een wandeling maken.

Heel veel liefs van ons allemaal,'
J, B en I