Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

donderdag 10 juli 2008

1-0 voor de eekhoorn


Niet door een leeuw, olifant of nijlpaard ben ik geveld, maar door zo'n nare listige grond eekhoorn, die booby traps aanlegt op campings.

Afgelopen zondag ben ik in Zuid Afrika (Kgalagadi frontier park) in een door eekhoorns gegraven gat van 40 cm diep gestapt en tegen de grond geklapt. Dikke snee in kin, gekneusde kaak en een paar stukken van mijn kiezen gesprongen. Ja, ja, ook dit hoort bij reizen. We troffen een geweldig aardige Florence Nightingale op de camping, die eerste hulp heeft verleend. Gisteren bij een arts geweest, zoals die bij ons 50 jarig geleden bestond. Beetje oud, de baas en autoritair, Dr. Gobler! Inmiddels gaat het al wat beter, de tijd zal het werk moeten doen.

Inmiddels snap ik waarom men hier mutsjes draagt, want het kan hier bitterkoud zijn. Tot groot vermaak van Frits heb ik nu ook een mutsje, dat in de tent bij temperaturen onder nul niet af gaat!

De reacties van zovelen van jullie op onze site stellen wij enorm op prijs! Bijvoorbeeld goed te weten dat in Leiden nog steeds de ene week de groene en de andere week de bruine bak aan de straat moet worden gezet.

Volgende week dinsdag vliegen we naar Kaapstad. Kunnen daar beetje bijkomen in huis van vriendin en de volgende stap van onze reis voorbereiden.


7 opmerkingen:

zusje zei

He wat sneu! Gekneusde kaak is geen feeetje. Wat een akelig rotbeest zo'n eekhoorn. Ben je gehecht of geplakt door dr. Knobbel? Hopelijk geneest het zonder litteken. Rustig aan dan maar en niet teveel zoenen met Frits ;-)) Misschien dat hij jouw met muts ook wat minder kiss-able vind!

Geniet van het weekje luxe in een echt huis! Lekker alle indrukken een plaatsje geven en....alle tijd om te internetten ha! Gunstig voor ons.

Safe traveling.
Marlies

Anoniem zei

Jemig!!Het lijkt wel attack of the killer squirrels! Wij maar waarschuwen voor hyena's en leeuwen en andere roofzuchtige beesten met grote tanden, word je gevloerd door Knabbel en/of Babbel! Dat zetten ze dan weer niet op zo'n Campingrules pamflet. Iets in de trant van 'Beware of the humongous squirrelboobytraps' zou wel handig zijn geweest! Laat je je nog wel een keer checken in een echt ziekenhuis?..
Goed uitkijken en trek die muts niet te ver over je ogen. Dikke kus op het gekneusde kaakje.
Liefs, Geraldine

Anoniem zei

O,gossie toch wat ziet m,n kind er uit.En ook nog een dikke lip.Maar dat geneest wel weer snel.Laat ook nog een foto zien met de muts bijna over de ogen.Dat wordt lachen.We wensen je van harte beterschap en neem in,t vervolg Frits maar mee op plas - safari.
Wij gaan slapen. Dikke kus en GOED UUTKIEK,N. Pa en Ma. Door Ma getypt. Ha. Ha.

Anoniem zei

Jaaa, het is echt een attack of the killer squirls! Heb je ze boos gemaakt of zo? Een broodje gegeten zonder te delen? Het ziet er nog erger uit dan die snee van Frederik bij vertrek. Volgens mij hebben jullie deze reis een abonnement op gehavende onderlippen genomen.
Sterkte ermee!

Liefs, Amiek

Anoniem zei

Dit is een gemene list met voorbedachten rade. Die oude kolonisten zullen wij een hak zetten. Zelfs de dieren doen er aan mee.Maar Regine, we leven met je mee. Houd de moed erin. Dit zal heus niet de eerste tegenslag zijn,dit zal je sterker maken.
Liefs van Ma en Pa Ven.

Jacqueline zei

Wat een verhaal!
Jemig en wij maar denken dat het gevaar van de zwarte neushoorn of loslopende buffels kwam. Nee, het blijkt in een klein gaatje te schuilen ;).

Laat er in de buurt van Kaapstad nog maar eens goed naar kijken en die kiezen herstellen ...

Sterkte!

Liefs,
Jacqueline en Bianca

p.s. vandaag hebben we eindelijk de babykamer besteld!

Anoniem zei

Ai, dat ziet er niet zo lekker uit!
Je mag onze (dwerg) tekkel wel even lenen!?!? Die schijnt goed te zijn in het opjagen van konijnen en vossen uit hun holen, dus een grondeekhoorn zal ook wel lukken.
Ondertussen zijn jullie alweer in ZA, ik weet niet of daar ook van die beestjes zitten?
Je bent dus toch al een beetje aan het integreren met je (rasta :)?) mutsje...

groeten,

Arjan.