Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

vrijdag 4 juli 2008

Het lege zuiden







We zijn de afgelopen week naar het zuiden gereden en hebben ontdekt dat er geen leger land dan Namibie bestaat. Je komt soms op een dag niemand tegen en er wonen in het geheel geen mensen op een enkele boer na. We hebben de duinen bij Sossusvlei beklommen bij opkomende en ondergaande zon. We zijn in Luederitz geweest, een mijnbouw en visserijstad. En zijn verder afgedaald naar de grens met Zuid-Afrika. Daar begonnen afgelopen weekend de schoolvakanties wat tot een ware uittocht van 4x4's met karretjes en campers naar Namibie heeft geleid. We ondervonden opeens dat een camping ook "fully booked" kan zijn. Een geheel nieuwe ervaring en in een land zo leeg soms heel vervelend, want waar vind je een andere camping?

We merken nu dat het hier winter is geworden. Iedereen vertelde ons dat al, maar bij temperaturen van 25 graden overdag hebben wij toch een ander beeld van de winter. De afgelopen dagen is het kouder geworden en vandaag was het zelfs voor het eerst wat bewolkt en vielen er een paar spatten regen (wat niet kan hier in de winter vertelt men ons). Vandaag zitten we in Keetmanshoop en vertrekken morgenochtend naar het oosten richting Zuid-Afrika waar we de komende dagen de natuur weer intrekken.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Joepie, ik kan weer op internet en gelijk jullie nieuwe avonturen lezen. Wat hebben jullie gedaan toen de camping vol was? Met schaatsmutsen op buiten geslapen? Haha, dat bericht dat er mensen met schaatsmutsen rondlopen kreeg ik net per sms! Winter is winter, vind ik ook.

Liefs, Amiek

Anoniem zei

Wat een winter, klunen met je schaatsmuts op door de zandduinen! Wat een fantastisch gezicht, die grote Frits als een heel klein stipje op zo'n grote zandhoop! Wat was er trouwens met die autoband aan de hand? Hier is het inmiddels zomer, ha ha, oftewel 3 dagen zon, 4 dagen bagger. Lieverds, geniet en voortaan wel even een plekkie reserveren op de camping he! ;-) Liefs, Geraldine

Anoniem zei

hallo, hallo. even niet gekeken naar jullie , maar wauw zeg ,wat een avontuur!regien , niet zeuren,je kunt best bruin worden.
Nou, ja ,winter! Wel een beetjeoverdreven.Zelfs in nederland ben ik een krentebol van de beestjes!bah!
liefs rietje en willem

Anoniem zei

Hoi Frits en Regine,
Wat een indrukwekkende foto's en leuke verhalen. En wat een totaal ander leven moet dat zijn daar! Geniet van al het moois wat nog komen gaat en een goede reis verder.

Groetjes, Jolanda van den Berg

Anoniem zei

Lieve Kids,
Jullie prachtige foto's weer gezien en verhalen gelezen.Altijd weer spannend om de "blogs"te openen.Jullie zijn echte zandhazen geworden is het niet? Het zal er wel oorverdovend stil zijn.Zijn daar nog andere levende wezens behalve jullie? Vogels dieren vissen?
Blijf genieten, liefs Pa en Ma Schol.

Jan & Eugénie zei

Beste Frits en Regine,

Wat een prachtige foto's. En dan te bedenken dat jullie nog veel meer mooie beelden op jullie netvlies hebben. Geweldig! We volgen jullie blog meestal tussen neus en lippen door. Nu ook even de tijd genomen om een reactie achter te laten.

Hier staat het leven ook niet stil. Deze week de bruine bak, volgende week de groene...

Met het huis gaat het goed, de tuin staat er prachtig bij en Gerard is een prima buurman.

Geniet van de reis! Jan & Eugénie

zusje zei

Hee Frits en Regine,

Leuk weer nieuwe foto's en WOW wat voor foto's! Prachtige kleuren combi zandrood wit en blauw.

Hoe gaat het saampjes?
Blijf vooral internetcafe's opzoeken en ons mailen! Ze worden dankbaar ontvangen.

In nl geen bijzonderheden. Teletubbies voor Yasmin en Jinke zit laatste weekjes voor de vakantie en heeft een pyamafeest op school waar ze naar uitkijkt. Jaja wij gaan met de sleurhut heeeeeelemaal naar de witte zandduinen van Katwijk a/z. We doen Leiden ff de gr als we langsrijden!

Geniet ze,
Marlies

Anoniem zei

Tjongejonge, wat een prachtige plaatjes en mooie verslagen hebben jullie. Om vreselijk jaloers op te worden. Ik ga zelf over 2 dagen met mijn gezin naar Italië op vakantie en ik zie altijd weer een beetje op tegen de reis er naartoe. Na enkele van jullie verhalen, ben ik dat heel anders gaan zien, deze keer is het een makkie :).

Nog heel veel plezier en geluk otegewenst op jullie reis.

Groeten, Jeroen Kerkhof

Anoniem zei

Hoi Frits en Regine,
Ik zit nu in de klas jullie avonturen te lezen, de kinderen maken ruzie...haha. Totnutoe klinken veel dingen mij bekend in de oren. Dat ik ooit nog iemand zou kennen die ook in Keetmanshoop(mooie naam) geweest is.Grappig. Jullie maken trouwens prachtige foto's!Veel plezier verder. groetjes Janine Bontius

Jacqueline zei

Lieve allebei,

Wat een prachtige foto's! Daar hebben jullie er vast veel meer van. In Nederland is het als gewoonlijk nat, druilerig en grauw. Maar buiten dat gaat het ok! Eindelijk is er een begin gemaakt met het opknappen van het huis en kunnen we langzaam gaan denken aan het inrichten van de babykamer (je moet alles weken tevoren bestellen en dat wordt nu echt wel de hoogste tijd ;)).
Lieverds, geniet van alles, dikke knuffel, Jacqueline en Bianca

Anoniem zei

Wat geweldig om zo dichtbij jullie te zien, die zo ver weg zijn.
Wat is Frits dan klein tegen zo'n majestueuze achtergrond.
Fijn, dat jullie het zo plezierig hebben.Nog geen heimwee naar het koele en regenachtige Nederland ?
Wij verlangen ook echt naar zon en warmte.Na volgende week wordt het beter.Liefs van Ma en Pa Ven.

F + R zei

Jolanda, wat leuk om een reactie van jou te lezen. Alles goed in Badhoevedorp? Doe iedereen de hartelijke groeten van mij.