Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

dinsdag 20 januari 2009

Nieuw Zeeland, Christchurch - Mt Cook









Wat een geweldige natuur! Adembenemende blauwgroene meren met op de achtergrond bergtoppen met sneeuw. Of de zee, met woeste branding. Kleine pinguïns liften met de golven mee om aan land te komen. Eindeloze vlakten, met prachtige flora, zoals lupine velden. Het weer is volkomen onvoorspelbaar. Het ene moment schijnt de zon, het andere moment bevind je je in een zware regenbui. De ene avond is bijna zwoel, de andere ijskoud, winterjack en muts zijn al weer gebruikt!

We zijn vorige week donderdag aangekomen in Christchurch op het Zuidereiland. Een vriendelijk en ontspannen stadje met Engels karakter. Er staat een grote Anglicaanse kerk, de eerste kerk na alle tempels die we hebben gezien. Vanuit Christchurch zijn we naar Banks Peninsula, het plaatsje Geraldine (!!) -ja, thuis voelde weer even heel dichtbij-, Lake Tekapo en Lake Pukaki en Mount Cook gereden om vandaag aan te komen in Oamaru, beroemd door twee penguïn kolonies, de blauwe pinguïn en de geeloog pinguïn.

Het was wel een cultuurshock, op alle fronten, de overgang van Azië naar Nieuw Zeeland. Alles is hier geregeld, overal wordt voor gewaarschuwd, voor natte vloeren, voor oneven wegdek, voor overstekende kiwis en penguïns, voor van alles wat in de Westerse wereld zeer gevaarlijk wordt geacht. Een Aziaat zou het niet eens bedenken, met zijn zessen op de brommer kan best en inderdaad, meestal gaat dat goed. Erg flauw eten en veel dikke mensen. Verder veel ruimte en relatief weinig mensen. Geen lawaai, geen brommers, geen getoeter. We hebben voor het eerst weer veel vogels gezien en 's morgens hun getjilp en gekwetter gehoord. Daar heb ik enorm van genoten.

Een klein busje, camper is een te groot woord, zal ons huis zijn tijdens onze reis hier. Dus weer kamperen, geen eigen WC, geen eigen douche en slapen op een flutmatrasje. Na wat passen en meten, zijn we inmiddels wel gewend aan onze moterhome. Jammer genoeg mag je hier nergens een kampvuur maken.

Gisteren en vandaag hadden we mijn-mond-valt-open momenten. Lake Tekapo en Lake Pukaki zijn turquoise groen, onwerkelijk om te zien. Vandaag hebben we een wandeling gemaakt door de Hooker Valley bij Mount Cook en ook dit was een sprookje, prachtige vegetatie, een heldere en besneeuwde Mount Cook en een blauwe lucht.

De komende twee weken reizen we verder over het Zuidereiland. Op 6 februari vliegen we naar Auckland op het Noordereiland. We zullen veel onderweg zijn en kunnen waarschijnlijk niet zo frequent een blogbericht plaatsen als jullie van ons gewend waren, want veel campings bieden geen internet faciliteiten.

11 opmerkingen:

Jacqueline zei

Jaaaaaa, goed van jullie te horen! De foto's zien er weer prachtig uit. Vooral die eerst met de wolk boven die berg.

Regine en natuur is meestal een hele goede combinatie!

En toch pinguins!

Liefs,
Jacqueline

zusje zei

WOW de omschakeling kan ik me goed voorstellen haha!
Prachtige foto's weer. Wij hebben exact dezelfde foto's met een iets ander weertype ;-) Kunnen we tzt uitwisselen.
Gelukkig hebben jullie lekker de tijd voor het zuidereiland. We vonden allerlei natuurtracks lopen heel leuk, fijn mooi om te doen. Lake Marian-klim en Peter Guncamp niet overslaan is de tip van hier!!
Zucht ..verder niet jaloers of zo..
We wensen jullie veel oooh en aaah momenten de komende weken!
Hier in Veenendaal helpt iedereen mee de statistieken van de griep epidimie midden-Ned. te verhogen...

Groetjes en veel plezier!
Organic food gegeten? Woofers ontmoet?
Marlies

Anoniem zei

Nu je weer vogeltjes hoort en ziet vliegen en de vele bloemen ruikt zul je dit heel anders beleven dan al die tempels en Boedahs.Een wereld van veschil.Hebben jullie een zekere opvouw-formule uitgevonden om samen in dat busje te kunnen slapen?
Veel plezier op jullie verdere reis, geniet maar kijk goed uit!
ook op de campings.
Dikke Knufs van Pa en Ma Schol.

Anoniem zei

Die opvouw formule hield mij ook al bezig. Passen jullie er echt samen liggend in?
Zonde dat Regien geen vuurtje mag stoken. Je mag toch wel een kiwi op de braai leggen als hij voor je voeten oversteekt?
Ik ga lichtelijk kwijlen bij deze foto's en beschrijvingen. Ik denk dat ik maar eens ga kijken wanneer ik tijd en budget heb om het zelf te gaan bekijken.

Kiek, mooie broek met die hollandse vlag erop!

Liefs, Amiek

Anoniem zei

Wat een schitterende natuur, imposante bergen en wolkenluchten! En dan ook nog very 'kjoet' kiwi's (nee A'miek, die leg je niet op de braai...beter is een stoofpotje;-) en pinguins. Verrassing he, Geraldine in Nieuw Zeeland. Ik had nog wat spaarcenten over dus waarom geen dorp kopen in NZ? Heb er gelijk maar een bos bij gekocht! Veel succes met jullie origamitechnieken in jullie mooie lovemobiel! Liefs, Geraldine (Nederlandse editie)

Anoniem zei

Na al die tijd in Azie moet z ón motorhomepje een peuleschilltje zijn voor jullie. In Azie had je dat nog met 2 gezinnen moeten delen!
Prachtige foto´s weer! Geniet ervan!

Arjan.

Anoniem zei

Wat een prachtige Hollandse luchten.Woorden van Erwin Krol.
Maar we missen de pinguins, die jullie gezien hebben. Jullie maken ons wel lekker.Het lijkt ons een heerlijk land, net Nederland, maar dan nog veel mooier.
In der Beschrankung zeigt sich der Meister.Dat wetende is het niet moeilijk je wat te beperken. De voeten steken nog niet uit de bus, dus....
Jammer echter,dat je niet kunt braaien, want dat maakt het juist zo leuk.
Veel plezier en tot horens.
Ma en Pa Ven.

Jacqueline zei

Lieve allebei,
Hier allemaal nare verhalen over onveilige situaties in Nieuw Zeeland. Letten jullie alsjeblieft goed op en zijn jullie voorzichtig?

En doe minister Verhagen de groeten ;), die is nu in NZ.


Liefs, Jacqueline

Anoniem zei

Wat heb je toch talent voor het nemen van foto's Regien! Schitterend gewoon! Kijkend naar jullie foto's (en me realizerend dat jullie in het land van "Pipin" zijn) maakt me stinkend jaloers!!

Die berg heeft de vorm van de tent van Cirque du Soleil .. weten jullie zeker dat het een berg is en niet twee foto's over elkaar??

Groeten van een wel heel jaloerse Payter

Anoniem zei

hallo daar,goed weer even wat te zien en te lezen over jullie.Nu ik deze fotos zie lijkt het me alles wat dichter bij''huis''.Prachtige natuur.kunnen jullie niet zon skidoos op de busmonteren?Pas jij vast in Frits!jullie kunnen ook geen vuurtje maken,want ja,helaas jullie vuurkorfje staat nog hier!
Liefs en take care.Willem en rietje

Anoniem zei

Hoi Frits en Regine,
ja ik snap best de cultuurshock die jullie hebben als je vanuit het drukke maar exotische ZO Azie naar het prachtige Nieuw Zeeland gaat. Weer fantastisch mooie foto's! En hebben jullie al veel Nederlandse namen op brievenbussen bij boerderijen gezien? Gewoon naartoe gaan, praatje maken ....(valt te proberen, toch). Geniet van het prachtige Nieuw Zeeland en de jaren 50 (Waltons)sfeer!!!reisze, groetjes Janine