Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

maandag 5 januari 2009

Vietnam: Hoi An - Hue











Terwijl in Nederland iedereen de schaatsen uit het vet haalde, hadden wij hier grijs, druilerig, nat en vies weer. In Hoi An en het nabij gelegen My Son krioelde het van de toeristen, wat de feestvreugde ook niet erg verhoogde. En de was was na drie dagen nog niet droog.

Toch zijn we erop uit getrokken, gehuld in regenjas en gewapend met de Loyens&Loeff paraplu. Hoi An is een zeer charmant stadje, 'halverwege' Vietnam. Laagbouw, gele huisjes met grote zwarte vochtplekken, mos en onkruid groeit op de daken. Maar Hoi An is heel erg toeristisch. Het oude stadje bestaat vooral uit naaiateliers, souvenirswinkels, bars en restaurants.

In het nabijgelegen My Son zijn de ruines te zien van oude hindoeistische tempels. Het ligt in een prachtige heuvelachtige en groene omgeving. Hier had de regen zijn charme wel. Damp hing in de lucht, de tempels waren nat en begroeid met korstmossen en varens, maar het was absoluut niet koud. Mijn moeder zou zeggen dat het 'groeizaam' weer was.

Met de bus zijn we van Hoi An naar Hue gereisd, ten noorden van Hoi An. Het was slechts een afstand van 150 kilometer, maar als je niet harder dan 30km per uur rijdt een ook nog eens een stop inlast van 30 minuten, doe je hier zomaar 4,5 uur over.

Hue vind ik leuk. Het is een echte stad, waar mensen wonen en werken en waar toeristen slechts op bezoek zijn en niet de hele stad hebben geannexeerd. Vandaag hebben we onder een zonnige hemel de citadel bezocht en de graftomben en daarbij behorende complexen van keizer Tu Duc bezocht. Bij de citadel stond een aantal op de Amerikanen buitgemaakte tanks tentoongesteld. Volgens het bijbehorende commentaar waren deze tanks with artillery of the US equipped to puppet soldiers for raiding and killing the people.

Morgen vliegen we naar Phnom Penh in Cambodja, waar we onder andere een bezoek zullen brengen aan de Killing Fields.

4 opmerkingen:

zusje zei

We wachten op de foto's maar een goed reisverslag is ook prima hoor!
De tijdelijke temperatuur "omslag"is vast ergens goed voor. In NZ is het ook "groeizaam"weer ;-) Kunnen jullie vast wennen!
Hier nu slecht ijs door laagje sneeuw. Zou leuk zijn als we toch nog een paar schaatsdagen kunnen pakken.
Killing fields lijkt me wel heftig om te zien.

Gr. Marlies

Anoniem zei

Hier ijzige koude wind vandaag,"het knip öw deur de bökse".Gisteren zijn A & M + R en S en Ge- geweest heel gezellig.
Het "onthaasten" moeten jullie zo langzamerhand wel geleerd hebben want ik zie jullie hier nog niet 4,5 uur in de bus zitten voor 150 km. In elk geval een goede reis naar Cambodja."kiek good ut"

Groetjes en dikke knufs van Pa en Ma Schol.

Jacqueline zei

Wij halen de schaatsen uit het vet! Komende nacht zou het -15 worden en de nacht erna -10! Voor Isabella wordt het de eerste schaats-ervaring, vanuit de bugaboo, dat wel. Hoeft mama geen genante keukenstoel mee het ijs op te nemen ;-).

Ben heel benieuwd hoe jullie het volgende deel van de trip vinden. De killing fields lijken me erg indrukwekkend. Het laatste aziatische deel, daarna naar NZ. Wat gaat het toch allemaal snel.

De eerste werkdag is weer goed bevallen!

Liefs,
Jacqueline

Anoniem zei

Inderdaad heel bijzonder, die begroeide ruines. De mist maakt het een beetje mysterieus. Wie weet wat daar nog allemaal rondhangt tussen die oude gebouwen...Brr, lekker spannend.
Daar moet je overigens maar niet teveel over nadenken als je naar de killing fields gaat. Zal wel heel heftig zijn. Bijna had ik daar zelf gestaan, maar ja, Toscane is ook mooi!
Pas goed op daar in Cambodja en we verheugen ons met jullie op de verhalen uit Nieuw-Zeeland!

Liefs, Amiek