Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

dinsdag 21 april 2009

Leeg heet Western Australia









Van Broome via Port Hedland en Karratha naar Exmouth. Leeg land, veel gras en boompjes, er kwam geen einde aan.

Volgens ons kun je hier niet wonen, het is ongelooflijk heet en op veel plaatsen zijn wolken met kleine vliegjes die bij voorkeur op je gezicht gaan zitten. Frits heeft op een gegeven moment zijn vliegennet over zijn hoed getrokken. Het was vaak rond de 37 graden en hier vond men dat nog niet zo warm, twee weken geleden lag de temperatuur nog ver boven de 40 graden. We kwamen onderweg bij een Road House camping nog een onverwachte gast tegen, een zeer nieuwsgierige drommedaris.

In Western Australia is veel mijnbouw, vooral ijzer wordt hier gewonnen. Lange treinen met roodbruine lading in de wagons slingeren door het landschap. Deze treinen zijn een tot twee kilometer lang. Een dame die wij hadden ontmoet had ons voorspeld dat Port Hedland 'disgusting' was en eerlijk gezegd had zij gelijk, het is een hete stoffige industriestad.

We zijn nu in Exmouth, ongeveer 1250 kilometer ten noorden van Perth en de temperatuur is hier prettig, iets boven de 30 graden en 's nachts koelt het af. Ook gezellig, met Emu's op de camping. We zullen hier tot zaterdag blijven. We gaan een dag duiken en een dag snorkelen met Whale Sharks. De Whale Shark is de grootste vis ter wereld en kan wel 20 meter lang worden. Ze filteren plankton en allerlei andere kleine diertjes uit het water door met de bek open te zwemmen. Die bek kan een doorsnede bereiken van wel een meter. We zijn heel benieuwd hoe het zal zijn om er naast te zwemmen. Je mag ze tot ongeveer drie meter benaderen. Voor mensen zijn ze niet gevaarlijk, dus als het goed is eindigen wij niet als Jona.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastische foto's met die drommedaris en vooral ook met dat vliegennet! Heel charmant...
Geniet van de walvishaaien, dat moet een onvergetelijke ervaring zijn!

Ik hoop dat het hier ook mooi weer is als jullie terugkomen, want dat bloed van jullie is natuurlijk wel dun geworden met al die hitte van de afgelopen maanden. Dat wordt rillen...of kijken jullie al uit naar een lekkere Hollandse regenbui?

Kus, Amiek

Jacqueline zei

Welnee, als F&R terugkomen brengen ze gewoon het mooie weer mee. Toch?

Maak even een foto van elkaar naast een walvishaai ... dat wil ik wel even met eigen ogen aanschouwen!

Nog maar een paar weken! Jippie!
Liefs,
J, B en I

Anoniem zei

Ik denk ,dat frits wel heel blij is dat hij van die f....muggen af is . Volgens mij kijkt hij ook echt een beetje vertwijfeld.wij hebben vanavond naar de broedende flamingos gekeken in het Zwillbrock een natuurreservaat net over de grens bij vreden.Prachtig mooi in de avondzon.Lijkt me prachtig dat duiken ,maar weet niet of ik dat zou kunnen händelen!!Ben benieuwd of jullie side by side kunnen zwemmen.
Inieder geval:geniet ervan!
Liefs Willem en Rietje.

Anoniem zei

Die dromedaris is echt fantastisch. Lijkt wel of jullie in Marrokko zitten in plaats van Australië! Frits heeft zijn roeping gemist als haute couture ontwerper ;-) Maar als de vliegen zich niet schamen, hoeven jullie dat natuurlijk ook niet!
Oja, we hebben ook onze reis geboekt naar Amerika! Joepie! 3 weken zwerven maar dat is voor jullie natuurlijk peanuts:-) Gefeliciteerd met jullie nicht trouwens. Neem de zon vooral lekker mee volgende maand. Kan wel wat kleur gebruiken. Liefs, Geraldine

Anoniem zei

Lieve Regine en Frits.
Dan hier een reactie van ons. We hadden de blok alwel gelezen,maar van terugmailen was het nog niet gekomen. Druk,druk,druk, met het buitenwerk. Van alles en nog wat,maar dat is niet zo interessant voor jullie. Al dat geneuzel komt vanzelf weer als jullie thuis zijn. De foto,s zijn weer heel mooi. Er zijn weinig slechte foto,s bij hoor.
De tijd begint nu echt op te schieten. Je kunt beter niet via Amerika reizen want er heerst daar een zeer risicovolle griep. In Mexico begonnen en nu ook en Texas, Kansas, en Californie. Lees de krant maar. Een soort mensen, Vogelgriep,varkensgriep mengelmoes ,iets nieuws dus weer, maar in Mexico zijn er al 20 mensen aan overleden helaas. We waarschuwen maar,zouden jullie nog niets ervan gehoord hebben. En anders een kapje op de neus.

Nou hier alles O.K. ontvang liefs en groetjes van Ma en Pa.

De mail ook ontvangen van jullie hart. dank. Doeg. Knufs en Hugs van Pa en Ma S.

Jacqueline zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jacqueline zei

opnieuw: er zat een tikfout in (te snel op verzenden gedrukt :))

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat jullie niet als Jonas zijn geeindigd! Ik wil wel bewijs daarvan zien natuurlijk!

Liefs,
Jacqueline

Anoniem zei

Ik weet niet welke betrouwbare bron jij bedoelt, maar ik heb nog niet gehoord of de walvishaaientocht vrijdag door is gegaan. Er stond de dag daarvoor veel wind, was mijn laatste nieuws, en daarom was de tocht donderdag geannuleerd.
Wij wachten dus op de foto's en verhalen...

Amiek

Jacqueline zei

"oef"

Anoniem zei

Vanochtend kreeg ik een smsje met de mededeling dat het bereik slecht is. Misschien proberen ze vanuit de maag van een walvishaai contact te leggen met de bewoonde wereld...

Amiek

Anoniem zei

Alles sal regkom., en geniet nog baie van julle vakansie. Veurdat julle dit weet, is julle weer terug in Holland.
Hou links, hou regs en gaan stadig op die pad.
Baie groete
'tannie' Margriet