Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

dinsdag 7 april 2009

The Outback














Dwars door de Outback zijn we de afgelopen week van Port Douglas aan de oostkust naar Darwin in The Northern Territory gereden, een afstand van zo'n 2900 kilometer. Voor de Google Earth kijkers: we zijn gereden via Georgetown, Normanton, Cloncurry, Camooweal, Three Ways (net ten noorden van Tennant Creek) Katherine en toen naar Darwin.

De Outback is een hele andere wereld dan de relatief 'drukke' oostkust. Het is de wereld van de Road Trains, Road Houses, een paar reizigers en het vele niets. De ruimte en de grootsheid zijn onvoorstelbaar, zeker als je thuis een klein land als Nederland is. Het was alsof je aan zee stond, maar in plaats van water zagen we tot aan de horizon een eindeloos land van gras en kleine struikjes. Overdag is het erg heet, de Australische zon is onverbiddelijk. Soms zagen we opeens een groene verrassing, wetlands in de buurt van Normanton, met prachtige waterlelies en allerlei soorten watervogels.

De Road Trains, grote vrachtwagens die wel 53 meter lang kunnen zijn, denderen over de wegen. Prachtige machines zijn het, felle kleuren, veel lampen, bestuurd door vaak wat introverte mannen met hoed. Bij onze camping achter het Shell benzine station, was een rustplaats voor de Road Trains. Er stond een aantal veewagens, de koeien stommelden en loeiden. Er waren wolken van kleine irritante vliegen die bij voorkeur in je oren en ogen gingen zitten. De zon ging onder en dat leverde mooie beelden op.

Onder weg kom je nauwelijks dorpen tegen, wel Road Houses. Daar vind je alles wat je nodig hebt. Benzine en diesel, een motel, een plaats waar je mag camperen en een kleine supermarkt. Hoe het met de vrouwen zit, weet ik niet. De dorpen die we tegenkwamen, zoals Cloncurry zijn zeer klein, maar hebben gelukkig wel een pub voor de middaglunch.

Inmiddels zijn we in Darwin, in de tropen, heel anders dan de droge hitte van het achterland. De temperatuur schommelt het hele jaar tussen de 30 en 35 graden. Morgen gaan we naar Kakadu National Park, beroemd en berucht vanwege de krokodillen.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Zaten even te computeren en keken of er soms weer een Bloggertje van onze kinderen gekomen was en tot onze grote verassing ......raak...Geweldig zeg Volgens mij heb jij Regine ook in zo,n roadtrain gezeten gezien de foto..Weer h.s. leuke foto,s en een leuk verhaal. Wij hebben hier nu ook al verschillende dagen mooi weer gehad en er erg van genoten. Ook natuurlijk gefietst. Bai de weeij.. De kaart van het lammetje is aan gekomen en de kaart in enveloppe van een gekleurde parkiet en de kaart voor Fred is van morgen aangekomen en de kaart v,d. parkiet gisteren. Wij verlangen er ook erg naar jullie weer tezien dat snap je wel. Kijk goed uit pas goed op elkaar en wat een eind hebben jullie gereden zeg. Onwwies gewoon. Liefs en dikke knuffen van Pa en Ma Sch.

Anoniem zei

Wat ongelofelijk gaaf die roadtrains,je moet wel een bizonder iemand zijn om daar mee op ''sjouw'' te gaan.het moet wel onwijs gaaf zijn om zon ding te besturen.niet gevraagd:"Ik durf het bijna niet te vragen,maar...
Wij zijn druk met alle planten uit de winterslaap te halen, misschien wat vroeg ,maar zijn het helemaal zat doe dooie winterzooi.
Nog geheel onverwacht een paar dagen naar het sauerland geweest,daar lag nog sneeuw(of ik daar nu kapot van was!!)
Mop speciaal voor Fr.Men. de Groot ze'n buren hebben een wereldreis gemaakt.Vraagt ome joop:En hebben ze het naar hun zin gehad?
Men. De Groot;gaat nogal,ze willen volgend jaar toch ergens anders naar toe!Nou ja ,zo kan die wel weer.Liefs Willem en Rietje.
Bai de weei,dit is geen reactie meer!!

Anoniem zei

De kaart voor Fred???? Het moet niet gekker worden met jullie.

Amiek

Anoniem zei

Diddl en Gizmo zeggen net dat ze een kaart van Pooh-beer willen. Ze zijn jaloers dat Fred een kaart van jullie heeft gehad. En ze willen meer horen over de road trains die hij heeft gezien voor het raam zittend.

Amiek

Anoniem zei

Die outback doet me aan de Karoo denken.Geweldig die uitgestrektheid.
Wens jullie fijne Paasdagen toe in de tropen.
Ik ga met kinders en kleinkinders dit weekend naar Mpumalanga.. als jullie wereldreizigers weten waar dat is!!!
Geniet van het reisverslag en foto's. Jammer dat jullie in mei weer terug zijn in Holland, want dan is het afgelopen met die leuke verhalen en foto's.
Baie , baie groete
Hamba Kahle
Margriet

Anoniem zei

Eerst bedankt voor de kaart met de zeeleeuwtjes. Die is een maand onderweg geweest, dat lijkt wel gestuurd met de flessenpost.
Wat een afstanden rijden jullie. Het landschap is wel erg kaal, geen boom te zien, alleen eindeloze vlakten.
We hebben gehoord, dat krokodillen erg van mensen houden. Houden jullie je wel een beetje gedeisd. Neem in elk geval een stok mee, dan kun je die rechtop in de bek zetten. Neem in elk geval geen risico's.
Het lijkt ons een heel mooi natuurgebied, dat Kakadu National Park.
Bedankt voor de mooie foto's.
Een lekkere knuffel van Ma en Pa Ven.

Anoniem zei

Zo wat een prachtige foto's! Talking 'bout het Grote Niets! En die enorme vrachtwagens kunnen zo in een scene van Mad Max. Geniet van de enorme ruimte daar! Veel liefs, Geraldine

O ja, Ed en Betty zijn het volledig eens met Gizmo en Diddle. Pussycats unite! ;-)

Unknown zei

Dag lieve werelreizigers,
Jullie belevenissen in de outback zijn weer mooi beschreven en gefotografeerd! Heel wat anders dan onze worteltjes avonturen ...
mevrouwtje kan nu om haar as draaien en het haar bovenop het hoofdje wordt wat langer en begint eigenwijs alle kanten op te staan. Wij kijken zo uit naar 17 mei, dan kun je het met eigen ogen zien!!!
Geniet nog even van de australische wijdsheid en het weer ....
liefs, J, B en I

Syts zei

Lieve buurtjes, we wensen jullie hele goede paasdagen, nog even genieten hoor, het is hier vandaag voor her eerst 22!!!!!! graden, maar het wordt wel meer minder. Jullie kunnen vast niet meer wennen in dit saaie Leiden, geen kameel of drom of wat dan ook komt er langs, alleen rollators. Flauw he, nee hoor,het komt wel goed met jullie, je hebt nog even de tijd, liefs van no. 10 en van Femke, die zit hier naast me groetjes ook van de baas. De buurtjes