Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

donderdag 27 november 2008

Luchthaven Bangkok bezet

Op dit moment is het vliegveld van Bangkok bezet door demonstranten en wij krijgen veel vragen van thuis wat dit voor ons betekent.

Gelukkig vliegen wij niet eerder dan half januari van Bangkok naar Nieuw Zeeland. We hopen dat de situatie dan weer enigszins genormaliseerd is. Tot die tijd reizen wij over land naar het noorden van Thailand, dan per boot over de rivier de Mekong vanaf de grens van Thailand naar Luang Prabang in Laos. Vanuit Laos gaan we naar Hanoi in het noorden van Vietnam, dat wordt wel vliegen, over land blijkt niet te doen. Daarna zakken we langzaam af naar het zuiden van Vietnam en dan door naar Cambodja. Vanuit Cambodja vliegen we in januari terug naar Bangkok. Dat zijn onze plannen in vogelvlucht, maar we hebben eerder gemerkt dat gaandeweg plannen nog wel eens willen wijzigen.

Zondag aanstaande gaan we vanuit Koh Chang met de bus naar Bangkok. Uiteraard blijven we uit de buurt van het vliegveld en de parlementsgebouwen. Waarschijnlijk zal dat toch wel afgezet zijn. We hebben gelukkig al een boeking voor een hotel in Bangkok, want ik kan mij voorstellen dat de hotels door de toestanden op de luchthaven nu vol zitten. We kunnen het nieuws hier volgen, want we hebben in het huisje TV met onder andere BBC en Deutsche Welle (DW) en houden de situatie dus in de gaten.

Voor het toerisme in Thailand is deze situatie een ramp. Het was hier al heel erg rustig, maar men had nog de hoop dat het met de Kerst zou aantrekken. Ik denk dat ze dat nu wel kunnen vergeten. Heel treurig voor de mensen hier.

6 opmerkingen:

zusje zei

Heee Kanjers,
Bedankt voor de up-date. We dachten natuurlijk wel even aan jullie met die toestanden....
Het reisschema ziet er weer goed uit. Hebben jullie weer genoeg energie opgedaan? Wel de ultieme locatie daarvoor denk ik.
Hier grijs "bleeeh" weer. Sinterklaas-stress en 10-min gesprekken op school. Wel heel "echt" hoor. Hoe krijgt de Sint nu kadootjes in de schoen. Jinke;"Mama, jij ziet het toch zelf ook wel...nergens een gatje" (in huis)
Het liedje"Hoor de wind waait door de(palm)bomen"is voor jullie waarschijnlijk een aangenaam verkoelend briesje...enjoy and stay safe!

Marlies

Anoniem zei

Goed om even alle bezorgde gemoederen te bedaren!Zo te lezen zijn jullie goed op de hoogte dus het zal wel recht kommen.

Succes weer met de reis!

En Sint gooit toch de pakjes door de brievenbus als er geen schoorsteen is? Dat is mij altijd verteld vroeger.
Laten we hopen dat het wel goed komt met de pakjesboot want ik heb op het sinterklaasjournaal gehoord dat de pakjesboot verruild is voor een speedboot en die weer voor een koe en die weer voor een tafel. Als dat maar goed komt...

Liefs, Amiek

Jacqueline zei

hoi hoi,
goed te horen dat jullie voorlopig niet vliegen vanaf Bangkok. Wij horen op het nieuws dat de betogers voorlopig voldoende voedsel e.d. hebben meegenomen om de actie nog even vol te houden.

liefs,
J, DD2, I en DD3

Anoniem zei

Hallo Regine, oma en ik zitten even te kijken of alles goed is met jullie, en gelukkig is dat zo! Je ligt heerlijk in een luie stoel en gelukkig is bij jullie dus alles in orde, maar wel vervelende toestanden zeg! We zitten gezellig je foto's te bekijken en het bij te houden. We wensen jullie het allerbeste en hartelijke groetjes van de buurtjes en Nienke (die heeft zitten tikken ( : ) liefs

Anoniem zei

hallo daar,weer erg genoten van jullie fotos en verhalen.even lekker relaxen voor het volgende avontuur!brrr, hier is het echt onvervalst sintweer.De eerste sneeuw is net weggesmolten. Wel een prachtig gezicht hier in het bos. De elfjes en kabouters mankeerden er aan,maar daarvoor hadden we een buizerd die zich tegoed deed aan een dode haas ,die willem op een houtstapel had gelegd ,en voor ons prive een national geographic plaatje opleverde.Geniet van alles! Liefs willem en rietje.

Anoniem zei

Ok, rustig an en goed op elkaar passen!


Groetjes
Arjan en Martine.