Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

donderdag 20 november 2008

Lui in Koh Chang








Blauwe zee, kleine eilandjes, witte stranden, watervallen en woeste jungle. Koh Chang is een prachtig eiland en nog redelijk ongerept. Alleen de westelijke kuststrook is echt ontwikkeld voor toeristen. Het weer is prachtig, soms zelfs wel erg heet, dik boven de 30 graden.

We hebben een leuk, klein huisje en een brommer waarmee we al een groot deel van het eiland hebben verkend. De jungle begint direct langs de weg en lijkt onherbergzaam. Op een foto is dat dichte woud niet goed te vatten.

We hebben ook gebruik gemaakt van onze PADI die we op Bali hebben gehaald en gisteren 2 duiken gemaakt. Leuk en spannend om weer te doen. Het was prachtig onder water, mooie riffen en heel veel visje. Het zicht was niet optimaal. Door de wind waren er redelijke golven en dat beinvloedt het zicht onder water.
We zien hier op Koh Chang heel veel blanke mannen, vaak op zijn minst in hun fifties of sixties, met een heeeel jong Thais meisje aan de arm. Ook wel jongere blanke jongens met een Thaise vriendin. Van die jongens waarvan je je kunt voorstellen dat het thuis misschien niet helemaal lukt om aan de vrouw te komen. Soms lijken man en meisje happy met elkaar, maar veel vaker stralen ze iets treurigs uit. We hadden niet verwacht dat ook nu nog in 2008 zoveel heren hier op zoek zijn naar een vrouw.
We blijven hier nog ruim een week en trekken dan noordwaarts, eerst naar Bangkok. Daar moeten we ook wat praktische zaken regelen, zoals de verlenging van ons visum voor Thailand en het aanvragen van een visum voor Vietnam.

7 opmerkingen:

zusje zei

Ooooh wow wat lijkt me dat heerlijk een soort vakantie /break tijdens de wereldreis.
Da's wel weer anders genieten. Lekker koud biertje, strandje, zeetje, zonnetje, visjes, boekje, Ernst, he nee Frits, nou ja, ik bedoel elkaar! haha
Hier: Kil, guur, winderig, natte bladeren, regenbuien, kale bomen verkoudheidjes, binnen zitten...en jullie verhalen lezen ;-)
Openhaardje aan, wijntje, blokje hollandse kaas..ook lekker hoor.

Gr Marlies

Anoniem zei

Liefjes,

Geweldig, die natuur ,dat weer en die palmbomen, die boven je ruisen.
Ook het huisje is heel lieflijk.Dit is nog eens wat anders dan die sneeuw en kou in Tibet en Nepal.
We willen graag ruilen. Hier is net door een hevige rukwind met hagel de schutting omgewaaid en de deur is er ook nog uitgedonderd.
Provisorisch weer gerepareerd zolang het duurt.
Regine, houd Frits maar goed in de gaten ,want met al die mooie jonge meiden......
Regine ziet er best ontspannen uit in die ligstoel. Nou ja, geen kunst in zo'n omgeving.
Veel liefs van Ma en Pa Ven.

Anoniem zei

Ach nee, Frits vindt toch dat Regine het mooist is van allemaal en zo hoort het ook. En een beetje kijken mag best van Regine.

Zijn er trouwens ook nog blanke vrouwen van zo rond de 40 met een leuke Thaise jongeman aan de arm?

Geniet van jullie rust.

Amiek

Anoniem zei

Dat is nou echt een Bounty-eiland! Witte stranden, blauwe zee, koel drankje erbij, Frits achter de ligstoel van Regine terwijl hij wappert met een palmblad voor een beetje verkoeling.. oh nee dat niet ;-)Hier; koud, ijsregen, harde wind, Edje die naast me op de bank ligt te snurken (echt hard!). Lieverds geniet van dit paradijs! Liefs, Geraldine

Jacqueline zei

Ziet er inderdaad erg ontspannen uit! Lekker hoor. Ik kan me de massage op het strand van Koh Chang nog goed herinneren (niet doen hoor, je hebt het gevoel echt door de mangel gehaald te worden ... en na weken heb je nog pijn in je rug).

Hier ligt een pak sneeuw en dat is hele andere koek....

Isabella ligt op schoot te snurken met een camouflage jasje aan ... ze kan zo in t leger ;).

geniet ervan daar!

Liefs,
Jacqueline, DD2, Isabella en concept DD3

Anoniem zei

Lieve alletwee,
Ja dit is even wat anders dan in een tentje op de "mounten" met een dikke muts op. Heerlijk even "bakken"in een luie stoel op het strand en wij in de sneeuw en hagelbuien Brrrr!!! Geniet maar lekker en hou Frits z'n hand vast bij al dat "moois"
Knufs van Pa en Ma Schol(mail volgt)

Anoniem zei

Zit aan jullie te denken, omdat geregeld berichten zijn op de radio over chaos op Bangkok Airport. Hopelijk zijn jullie nog op het eiland..... en blijf maar zitten waar je zit!!
Hier ook 32 graden,heerlijk.
Baie groete
Margriet