Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

vrijdag 23 mei 2008

Maun, Botswana

Geen nieuwe foto, want de computer die we nu gebruiken kan zelfs nog slappe floppie-disks aan en houdt niet van grote foto's.

Wij zijn inmiddels in Maun ten zuiden van de Okavanga delta in Botswana en hebben vandaag onze trip in de bush voor de komende dagen voorbereid met het doen van inkopen. Het tempo ligt hier ietsje anders, dus alles gaat heeeel langzaaam. We waren dus ook wel een halve dag bezig met een beetje inkopen doen en geld halen. De mensen worden hier aan het einde van de week uitbetaald en daarom stonden er enorme rijen voor de pin-apparaten en puilden de banken uit van de mensen die geld wilden opnemen of storten. Maar het is toch gelukt aan geld, (pulas, dat betekent regen) te komen. Het slapen in de daktent gaat best goed, lekker knus. Verder is het voor ons vreemd om in mei de herfstbladeren aan de bomen te zien. Wel heerlijk weer, overdag rond de 25 graden en 's nachts fris genoeg om lekker te slapen. Morgen gaan we de bush in naar Nxai Pan national park ongeveer 100 km ten oosten van Maun.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Regine en Frits,
Jammer dat je nog geen nieuwe foto's kunt plaatsen want wij zijn benieuwd naar jullie 'slaaptentdakauto-onderkomen", maar dat komt misschien nog wel eens.Nu gaan jullie dus echt de bush in wel spannend hé? 'k Ben benieuwd naar jullie belevenissen.Pas goed op elkaar en tot schrijfs.
Pa en Ma S.

Anoniem zei

Ha lieverds,
Ik heb Nxai NP even opgezocht op Google maps. Zie alleen kilometers bomen en uitgestrekte vlaktes! Lots and lots of nothingness. Heerlijk.
Dikke kus, Geraldine

Anoniem zei

Lieve kinderen,

Nu begint het echte Afrika, het ongecultiveerde.Maken jullie je borst maar nat. de olifanten staan klaar om jullie te begroeten.
Het lijkt ons allemaal heel spannend.
Wat zullen jullie straks veel te vertellen hebben als jullie weer thuis zijn.Al veel foto's gemaakt??
Nog veel plezier en weinig narigheid toegewenst.
Liefs van Ma en Pa Ven.

Anoniem zei

Dag lieve kinderen,Even horen of het vlees al van links gekomen is daarzo!lekker knus daar boven op die autobus!Pas op voor de snakes,en de beestjes, he Frits!!!!
Wij gaan ook op''wereldreis naar de Eiffel, maar wel in een Spahotel,ter ere van Wimmies verjaardag!Nou goed oppassen hoor kinders. Liefs van ome Willem en tannie rietje.

Anoniem zei

Lieve kinderen.
We hebben jullie laatste mail gelezen en we begrijpen, dat jullie nu in een natuurgebied zitten ,waar geen enkel contact met de buitenwereld mogelijk is.
Passen jullie goed op jezelf, geniet met volle teugen, maar houd je ogen wel open.Maak maar veel foto's,dan genieten wij straks ook.
Veel liefs van Ma en Pa Ven.