Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

woensdag 24 september 2008

Annemieke in Hong Kong






Bezoek!! Annemieke reist 10 dagen met ons mee en we genieten daar enorm van. Fijn om weer iemand 'van thuis' te zien, kaarten en cadeautjes te krijgen van vaders en moeders en de verhalen over het vaderland te horen. Wat wij bijvoorbeeld niet wisten, is hoeveel meer mensen onze blog lezen dan wij ons realiseren. Leuk idee is dat en wij voelen ons vereerd. Ook dat het qua actualiteit in de zomer van 2008 gewoon weer komkommertijd was, met uitzondering dan van de Olympische Spelen.

Wij hebben hier in Hong Kong onze eerste typhoon -orkaan- meegemaakt. Een nummer 8!! Iedereen op kop en allerlei voorzorgsmaatregelen. Klinkt heel spannend, maar voor ons Hollanders was het niet meer dan een stevig windje en flink wat regen.

Op typhoondag hadden wij een bezoek aan Disneyland Hong Kong gepland. Het was nog mooi rustig weer, het was droog, niet te heet, prima. Maar, er was een typhoon aangekondigd, hetgeen aanleiding was voor het sluiten van alle buitenattracties. Complete onzin volgens ons.

Hong Kong is ongelooflijk vol, er zijn heeeel veeeeel mensen hier. Zeker 's avonds kun je over de hoofden lopen. Het is ook zeer Chinees van karakter, wij vinden minder Engelse invloeden terug dan verwacht. Morgen vertrekken wij met zijn drieen naar Shanghai. Wij zijn erg benieuwd naar deze stad en de verschillen met Hong Kong.




3 opmerkingen:

Jacqueline zei

zijn jullie al in de kaasbar geweest vlak bij de Ba Mao tempel in het zakendistrict? Wij hebben daar genoten van een goed glas wijn en een heerlijk kaasplateau. In dezelfde straat als de oudste tempel van HongKong met alle wierook. Je kunt er niet lang binnen zijn, maar het is zeker de moeite waard. De wijnbar ligt aan dezelfde kant van de straat als de tempel, een paar honderd meter terug of verder (afhankelijk van waar je kwam ;).

Geniet ervan met zijn drieeen,

liefs, J&B

Anoniem zei

Hallo Frits en Regien,gisteren op onze trouwdag 58, 25 september kregen we jullie kaart. Hartstikke leuk!!!! Wat heerlijk dat jullie het zo naar je zin hebt,geen slecht idee om even een jaartje te "niksen" We wensen jullie nog heel veel goede maanden en tot de volgende ronde,
Groetjes van de buurvrouw Syts & kleindochter Femke

Anoniem zei

Lieve alle drie,
Heel apart nu ook A"miek bij jullie te zien.Wij zijn weer thuis van V'veld, was heel fijn daar,ging erg snel voorbij.Fijn dat jullie drieen zo genieten De foto's vinden we super gaaf!!
Hopenlijk hebben jullie een goede reis naar S'hai gehad.Zijn weer heel benieuwd naar jullie nieuwe avonturen Meer nieuws voor jullie morgen via mail.
Groetjes en knufs van Pa en Ma S.