Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

vrijdag 19 september 2008

Hong Kong





Hong Kong, shopping, science fiction, dynamiek and 24x7, dat zijn termen die bij je bovenkomen als je in deze stad bent. De oppervlakte is klein, dus gebouwen rijzen hoog de lucht in. Voor voetgangers zijn er verschillende niveaus om de stad te doorkruisen, op de stoep langs de drukke straten of via een uitgebreid netwerk van loopbruggen. Het is erg warm met een zeer hoge luchtvochtigheid en we hebben al twee hevige plensbuien ondergaan.

Het is hier anders, heel anders, dan in Indonesie, want hier wonen Chinezen met zeer andere gewoonten. Hardwerkend, maar minder elegant en voorkomend dan de Indonesiers.

Ons hostel is zeer in stijl met deze stad. Hoog, vol, klein, met kamertjes aan superwarme galerijen. Zo wonen de miljoenen in deze stad en wij doen even met hen mee.

Zondag komt Annemieke! Wij halen haar van de HK luchthaven en zien erg uit naar haar komst en de verse berichten uit Nederland.

3 opmerkingen:

zusje zei

Jaloers jaloers jaloers jaloers heb ik al geschreven dat ik JALOERS ben...heimwee naar China!
De mensen, de gebruiken, het eten, de geur (ja echt), volksaard, de humor,het mooie land mijn kinderen. Die zo echt chinese makelaardij zijn. Dat merk je, zie je, voel je pas als je daar bent!
Veel foto's please ;-)

Marlies

Anoniem zei

was even achter,maar wat ontzettend leuk om te lezen.Zijn net terug uit italiƫ.Ook spannend hoor. Mooie fotos,dat maakt dat je je alles nog beter kunt voorstellen.
Bai de weei:jullie zien er prima uit!
Liefs Willem en Rietje.

Anoniem zei

Wat een stad! Ook heel veel verschil tussen arm en rijk. Vandaag komt Annemieke! Heel veel plezier met zijn allen!
Liefs, Geraldine