Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

zondag 5 oktober 2008

Bijzondere ontmoetingen











Eigenlijk hoef je in China geen toeristische sites te bezoeken. Ga gewoon de straat op, kijk rond, geniet of gruwel.

Het is prachtig de mensen en hun gewoonten te observeren. Vaak erg leuk en verbazingwekkend, omdat er dingen gebeuren die 'bij ons' niet gebeuren. Bijvoorbeeld met hand en beitel kauwgom van het plaveisel bikken of -openlijk- slapen onder werktijd. Een park in Shanghai telde op een zonnige zondag minimaal tien bruidsparen voor een fotoshoot. En niet te vergeten, overal worden foto's gemaakt. Van elkaar uiteraard, maar leuker nog is op de foto met Aliens, dat zijn grote blonde witte buitenlanders.

Ook vaak dingen die wij gewoon vies vinden en waar we niet aan kunnen wennen. Het gebeurt bijvoorbeeld nog steeds regelmatig dat kinderen midden op straat plassen en poepen. Veel kinderen hebben een broek aan waarvan de achternaad niet is dichtgestikt. Lekker makkelijk: hurken, billen komen bloot en hup! Annemieke had ons dat al voorspeld op grond van haar Beijing ervaring 14 jaar geleden.

Wij hebben een selectie gemaakt!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Aliens,

Samen met pa en ma heb ik net jullie bijzondere ontmoetingen bekeken. Geweldig!! Ik vind het fijn om te horen dat de kinderen nog wel met een naad in de broek lopen. Zo is er in ieder geval nog iets hetzelfde gebleven!
Maak vooral nog veel van die leuke foto's en vraag de volgende keer gewoon een kleine bijdrage voor de wereldreis als je weer op de foto mag met een Pekinees.
Mijn foto's en filmpjes (!) zijn net bewonderd door de familie Schol!

Kus, pa en ma Ven en Amiek

zusje zei

Geweldige leuke momentjes gekiekt! We genieten, herkennen en zijn jaloers!
Hoe vinden jullie het eten? Wij konden er geen genoeg van krijgen... Ze eten alles met vier poten behalve een tafel ;-)
Het weer ziet er droog en confortabel uit? Klopt dat?
Waar "wonen"julllie zolang? Hotelletje?
Nog steeds het babymelk-schandaal in het nieuws? Lezen hier dat advocaten bedreigd worden en stopppen met zaken draaien tegen de zuivelgiganten/overheid..uit angst voor repressailles jaja sommige dingen veranderen helaas (nog)niet!

Geniet ze van de kleine touristische geneugten en straks van grote de werken (muur)! Get ready for some fitness ha!
doegie
Marlies

Anoniem zei

Schitterend die verschillende taferelen die je zo op straat tegen komt. Dat is inderdaad genieten. Jullie moeten in Chinese ogen ook wel heel bijzonder zijn want jullie worden nogal eens 'gekiekt".

Groetjes Pa en Ma Schol.