Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

vrijdag 12 december 2008

Gouden driehoek









We wilden gewoon een auto huren, maar het werd een 'truck'. Dat bleek de enige auto die én beschikbaar én betaalbaar was. We vonden het prima. Het was voor ons ook een beetje nostalgie, omdat het dezelfde auto is als we in Afrika hadden, nu alleen met een open bakkie.

Met deze truck rijden we nu al een paar dagen door het noorden van Thailand. Voor de liefhebbers van aardrijkskunde, de route is: Chiang Mai, Mae Sariang, Mae Hong Son, Pai, Fang, Tha Ton, Mae Sai, Chiang Saen (bij gouden driehoek, het drielandenpunt van Birma, Thailand en Laos) en tot slot Chiang Khong op de grens met Laos.

Het is een prachtige route, bergachtig, veel jungle afgewisseld met landbouw en kleine dorpjes. In deze omgeving wonen ook andere volken dan de Thai, bijvoorbeeld het Karen volk. Deze mensen hebben ooit bedacht om de vrouwen ringen om hun nek te doen om op deze wijze hun nek op te rekken. Heel bizar. We hebben een dorp bezocht en deze vrouwen ontmoet bij de stalletjes waar zij hun zelfgemaakte shawls en andere handycraft verkopen.

Vandaag hebben we de weg vlak langs de grens met Birma gevolgd. Zeker drie militaire controle posten zijn we gepasseerd, want in dit gebied wordt zeer veel gesmokkeld en ook de grens met Birma (Myanmar) kent haar gevoeligheden. Sinds vandaag zijn we illegaal in Thailand, want ons visum is verlopen. Het is namelijk goedkoper bij de grensovergang een boete voor twee dagen overschrijding te betalen, dan het visum te verlengen. Bij de controles vandaag bleek onze illegaliteit geen probleem, niets anders dan de beroemde Thaise glimlach was ons deel.

Morgen gaan we naar Laos. De grens wordt gevormd door de rivier de Mekong, die we per boot zullen oversteken om in Laos te komen. Vanaf zondag reizen we per boot in twee dagen over de Mekong naar Luang Prabang, naar zeggen de mooiste stad van Laos.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Kunnen jullie niet zo'n nek-rekker voor mij meenemen? Lijkt me wel wat, hoewel het waarschijnlijk niet echt comfortabel zit. Hoe knoop je met een nek-rekker bijvoorbeeld je schoenveters? Of doet je man dat voor je? Het is wel een prachtige foto, kan zo in National Geographic.

Kiek ziet er goed uit. Mooie truck ook.
Lach maar lief terug tegen de Thai, dan hoeven jullie misschien geen boete te betalen voor het verlopen visum.

Wordt er in Azie nog een beetje aan Kerst gedaan trouwens?

Liefs, Amiek

Anoniem zei

Jullie tekst en de prachtige foto's bekeken. We gaan op de ANWB-atlas jullie tocht volgen,hoor !!
Op die ene foto zagen we de moessonregens met bakken uit de lucht vallen. Echt tropische regen.
Wat is de natuur daar toch mooi en zo afwisselend.Een molshoop noemen ze hier al een berg.Leuke auto gehuurd, daar kan een hoop in.
Die meiden gaan zo wel uit hun nek en dat lijkt me niet plezierig.
Liefs van Ma en Pa Ven.

Unknown zei

Inderdaad weer prachtige foto's! jullie zien er goed uit, fijn om te zien.

Annemiek, wat een praktische bezwaren tegen zoveel schoonheid ... schoenveters zijn triviaal.

Isabella heeft gisteren voor t eerst gezwommen. Het was een groot succes (mama heeft er ook van genoten).

liefs van ons allemaal,
jacqueline

Anoniem zei

Die foto van dat rieten hutje lijkt zo weggelopen te zijn uit een scene van Tour of Duty! En nu gaan jullie ook nog per boot de Mekong af, dat is wel heel Apocolypse Now! Hoe voelt het om als 'illegalen' rond te reizen? Kiek, blijf maar goed je toothpaste smile oefenen! :-) Hier in Nederland vriezen inmiddels mijn oren en neus er bijna af. Echt gloepenskoud vind ik, nou ja, het vriest een paar graden... De poesbeesten zijn niet bij de kachel weg te slaan. Zelfs mijn warme schoot kan niet tegen de concurrentie van de cv op! Pff. Veel liefs, Geraldine

Anoniem zei

Ik zie jullie nog steeds lekker in de korte 'bokse'! Zoals die kleine snotaap al zei, het is hier best wel frisjes! Mooie foto's weer! Groeten
Arjan

Anoniem zei

Op dit tijdstip zitten jullie in een bootje op de Mekong-rivier,lijkt me heel interessant!
We volgen jullie weg via Google Earth en kunnen jullie soms haast zien zitten hm hm. Schitterende foto's hebben jullie weer gemaakt.
Nog en fijne reis en veel dikke Knufs van Pa en Ma Schol

Anoniem zei

Kleine snotaap???? hmmm, hoe weet jij nou weer dat ik verkouden ben..Sorry Kiek en Frits voor deze bloggervervuiling..;-)

zusje zei

Hoi Frits en Regine,

Jullie varen nu denk ik op de rivier....en hoe bevalt dat, het leven op een boot?
Als jullie van de zomer weer terug zijn (heel ver weg nog hoor!) Kom en jullie dan hier een keer bootje varen? Jaaha gewoon Maurik hoor geen Mekong ;-)
Als jullie het nu niets vinden op het bootje kunnen we ook gewoon "bakkie" doen hoor...

Gr Marlies

Anoniem zei

Hallo Frits,
Jolanda maakte mij erop attent dat je nu in Thailand zit. Of liever gezegd zat want ik zie dat je nu al verder bent. Je hebt echt genoten van Thailand en dat doet me plezier. De juiste plekken heb je bezocht. De liggende boedha's kom je meer tegen in Thailand. Vooral in het noorden zijn er een hoop. Zelfs op plekken waar je ze niet zou verwachten. De toeristenplaatsen kan je beter mijden want dan zie je de slechte kanten van de westerlingen. 60plussers met 18jarige (als ze echt 18jaar zijn). En ook een hoop katoy (je weet vast al wat dat is... Met de rellen komt het wel goed. Thailand is nog aan het leren een democratie te worden. Het is alleen heel erg slecht voor de tourisme. Het land gaat het heel moeilijk krijgen in 2009 met de tourisme/kredietcrises. Ik maak me zeer grote zorgen over wat er met het land gaat gebeuren als de koning komt te overlijden! Bij deze man is onze Alex helemaal niks. Heb in 2006 zijn jubileum meegemaakt en dan zie je aan alle Thai hoe zeer zij deze man aanbidden. Ga zelf weer in april voor 3 weken op familiebezoek. En dan ook weer met de motocy (voor jou brommer) en de Toyota Fortuner rondtoeren. Weer wat bekeuringen oplopen voor te hard rijden (4 euro voor 60km te hard). En vooral Songkran vieren (Thais nieuwjaar). Duurt 3 dagen (13-15april) en veel water (http://www.youtube.com/watch?v=AUSlpEL6Q-Q).

Veel plezier verder en groeten,

Vincent