Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

dinsdag 2 december 2008

Bangkok












Wij zijn nu in Bangkok, volop in het nieuws door de bezetting van beide luchthavens door aanhangers van de People's Alliance for Democracy. Wij zijn hier afgelopen zondag zonder problemen met de bus uit Koh Chang aangekomen. Tot nu toe merken wij in de stad niets van de onlusten. Daar lijkt de 81ste verjaardag van de koning op 5 december het leven meer te beheersen dan de politieke strubbelingen. Alles lijkt zich op dit moment te concentreren rond de luchthavens. Onze slaapzakken en andere spullen maken dat van dichtbij mee. Die hebben we immers opgeslagen in het bagagedepot op de internationale luchthaven.....

Wat ons tot nu toe in het dagelijkse leven erg is opgevallen, is dat de Thai niet inhoudelijk op kritiek ingaan. Een klacht over een bedorven fles wijn? Er wordt een brede lach gepresenteerd, en dat is het dan. Erg moeilijk te vatten voor ons Westerlingen. In de kranten lezen we dat de huidige politieke situatie moeilijk is op te lossen, omdat compromissen sluiten niet iets is wat men beheerst. De Thai heeft altijd gelijk. Rondkijkend op straat kunnen we ons daar nu iets bij voorstellen. We horen net op de TV dat de blokkade zal worden opgeheven naar aanleiding van een uitspraak van de rechter! Spannend hoe dit zal uitpakken.

Inmiddels hebben we ons ook bekwaamd in Thais Engels. Het klinkt een beetje zoals Kwik, Kwek en kwak in Duckstad. Een 'sandwich with egg' is 'euh sanewi wi ee'. Niet eenvoudig te verstaan, we blijven oefenen.

Gisteren hebben we praktische zaken geregeld zoals het aanvragen van een visum voor Vietnam. Verder zijn we 'voor weinig' de trotse eigenaren geworden van een mini laptop, een Asus EEE, nog geen kilo zwaar. Ideaal dit speeltje! We hebben al geskypt met mijn ouders en dat was superleuk.

Vandaag hebben we het Groot Paleis en de Wat Phra Kaeo (tempel) bezocht. Glitter en glim! Frits blijft een protestantse jongen en bromt 'gij zult u geen gesneden beeld voor mijn aangezicht maken'. Nu dat gaat hier echt niet op. Honderden boeddha's, gouden daken en fel gekleurd mozaik, het is een heel schouwspel. De beroemde Wat Pho herbergt een reusachtig beeld van een liggende boeddha. Het beeld is 45 meter lang en 15 meter hoog. De tempel is zelfs wat krapjes voor deze boeddha. Ik vond hem wel errug groot.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige foto's weer, Regine. Ik volg je nog steeds op je blog, hoor. Wij zitten hier alweer in Sint- + Kerstsferen ...
Ben jij totaal niet mee bezig zo te zien. Geniet nog lekker verder!
Annette (L&L)

Anoniem zei

Da's wel een heueueueule grote Boeddha!Pretty impressive! Wat een bling bling zeg. Wat gaaf dat jullie nu ook een laptoppie hebben, erg handig.
Wij zijn druk bezig met de Sinterklaasvoorbereidingen.Gisteren en vandaag 240 chocoletters ingepakt voor een mailing, gedichten gepimped en geprint + nog een andere Sinterklaas mailing de deur uitgedaan. Hoezo, Sinterklaas wordt verdrongen door de Kerstman?? Veel plezier daar in een heerlijk Sinterklaasloos land! Liefs, Geraldine

Anoniem zei

'Euh sanewi wi ee'? Ies da lekkuh?
Ennuh, deu Boedaa ies verrie biegue!Bieoetiefoele piektieuurs!

Het aangezicht van Boedha is misschien ook een beetje leuker om een gesneden beeld van te maken, die lacht tenminste altijd.Ik word daar tenminste erg vrolijk van.

Veel plezier met de laptop!

Liefs, Amiek

zusje zei

Heeee er staat alweer stukkie op! Heb je het stukje geschreven op je laptoppie? Of is-tie daar te kein voor? Mooi foto's.
Ja dat boedhisme heeft wel wat.
Blijven lachen. Goede karma toegewenst met de onrustperikelen...

Marlies

zusje zei

Hoi Regine en Frits,

Jullie nicht Ylse V.belde net en gaf aan dat ze a.s. zondag 7 december in Bangkok is. Ivm. de toestanden wist ze de naam v.h. hotel nog niet maar waarsch. in de buurt van het vliegveld. Mochten jullie daar nog zijn die zondag zou ze het heel leuk vinden jullie te ontmoeten.Graag sms-en naar het mob nr.06-24176027

Hartelijke groetjes een aan gedichtmaakuitstelleristus lijdende Marlies

Anoniem zei

Leuk de foto's in Bangkok.......... doet me aan onze vakantie, alweer jaren geleden, denken. En ja die grote lummel van een Boeddha hebben wij ook gezien. Nog naar de Floating Market geweest?
En lekker blijven genieten.....
Liefs auntie Margriet