Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

zaterdag 6 december 2008

Sukhothai







Tempels en boeddha's, we hebben er vandaag veel gezien in een prachtige setting in de oude stad van Sukhothai. Zeer fotogenieke omgeving, moeilijk om een keuze te maken voor de blog.

Gisteren zijn we vroeg in de avond in Sukhothai, ongeveer 500 km ten noorden van Bangkok, aangekomen. Het was een lange reisdag. Eerst de skytrain in Bangkok, toen een stukje met de taxi naar het noordelijke busstation in Bangkok, gevolgd door 8,5 uur met de bus en toen nog een klein eindje met een open taxi, een soort pick-up truck met bankjes achterin.

Van Marlies hoorden we dat mijn nicht Ylse morgen, 7 december, in Bangkok is! We lopen haar dus net mis, wat een pech.
We wilden vanmorgen vroeg op pad, maar om 6.30u was ik echt nog volledig in de andere wereld. Daarom gewoon rond 10.00u vertrokken naar de 'old city' van Sukhothai. Daar liggen in een parkachtige omgeving tientallen tempels, soms omrand met vijvers vol met lotusbloemen. Op de fiets hebben we al dit moois op ons gemak verkend. Ik vond het een heerlijke dag. Kijken, plaatjes maken, stukje fietsen, lekker eten. Het leven kan zo mooi zijn.

Morgen vertrekken we met de bus naar Chiang Mai in het noorden van Thailand, ongeveer vijf uur rijden.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een reis!!! We kunnen ons voorstellen, dat je na afloop kapot bent. Maar als het daarna zo mooi is ,ben je het gauw vergeten.
Waren jullie het fietsen nog niet verleerd? Ga nog maar heerlijk genieten!!!
Liefs van Ma en Pa ven.

Anoniem zei

Dat is leuk, lekker op je fietsje tussen de boeddha's rondcrossen! En dat na weer zo'n lange busreis. Je zou voor de gein aan eens uit moeten rekenen hoeveel uur je in totaal in de bus hebt doorgebracht! Wij hebben gisteravond Sinterklaas gevierd bij Allard. Wordt nu tijd om alle banketstaven en pepernoten er weer af te sporten! Veel liefs, Geraldine

Anoniem zei

Het leven kan zeker mooi zijn, vooral fietsend tussen de tempels en de lotusbloemen! Een sprookjesachtige wereld.

Het geluk kan echter ook in hele kleine dingen zitten, zoals een dik Frans bulletje dat voorbij komt wandelen met een bruin regenjasje aan.
Of Gizmo die nu onder aan de trap staat te mauwen, omdat het zo ontzettend ongezellig is als ik boven zit. Oh, daar komt ze al naar boven stuiven...

Maak nog maar weer veel foto's van al dat moois.

Groetjes, Amiek

zusje zei

Hoi, Gelukkig alles oke!
Helaas net nicht Ylse gemist. Het zij zo. Bedankt voor het berichtje.

Hier 2 zieke kindjes en 1 ervan nu op schoot met dikke oorpijn. Zoooo zielig.
Dus aan huis gebonden, of eigenlijk nog meer aan de bank gebonden. Jullie ongebonden samen verbonden door Thailand. Wij ooit ook zoiets gedan..dat geeft binding!


Gr Marlies (die momenteel aan "bonding" doet met jongste zieke smurf.)

Anoniem zei

Wat een lekkere bruine "beens"heb je zeg,doe je zonnebakken in de bus?Zo de mama gaat even verder want de papa zit te telefoneren met ,,zeun,, Die hebben Ria opgehaald van Schiphol. Ze is om zeven uur teruggekomen.Was nu wel erg op...volgens Arjan.
Even wat jullie blog betreft,...Gaaf die foto van Frits op de fiets en weer prachtige foto,s van allerlei Boedda,s. Nou Regine je wordt nu toch wel aaaaaardig bruin zeg. Eindelijk gerechtigheid he?Met Fred alles goed, een klein beetje verkouden maar hij krijgt er dropjes voor. Vintie lekker. Zo stoppen nu maar weer. Liefs en groeten van Pa en Ma. Tot mails. Doei, doei...Knufssss

Anoniem zei

Oh jee, beterschap voor Fred!

:-) Annemieke

Anoniem zei

Met al die dikke boeddha's om jullie heen.......... denken jullie dan ook aan Sinterklaas en Father X-mas?
Live life to the fullest!!!!
Liefs auntie Margriet

Anoniem zei

Hoi Regine en Frits,
wat maken jullie een supermooie foto's zeg!! Echt net uit een reisgids. Ook al heb je allang genoeg van al die tempels en Buddha's, toch maar iedere keer weer je sandalen uitdoen en lekker gaan bekijken!
Veel plezier! groetjes Janine