Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

zaterdag 20 december 2008

Monniken in Laos








We zijn er inmiddels al aan gewend, de monniken in Laos met hun kort geschoren haren en oranje gewaden. In Luang Prabang hebben we veel 'novices' gezien, jonge jongens die net in het klooster zijn gegaan.

In de vroege ochtend maken de monniken blootvoets een ronde door de stad om de giften van de bevolking in ontvangst te nemen. Deze gift bestaat uit een kleine portie 'sticky rice', kleefrijst. Frits is 's morgen vroeg uit de veren gegaan om deze rondgang te zien. Om 5.45u was hij paraat, omdat de monniken volgens de boekjes rond 6.00u starten. Maar ook monniken slapen uit, de eersten verschenen rond 6.30u. Zelf heb ik het jammer genoeg niet gezien, want ik ben voor het eerst in onze reis ziek geweest van het eten, maar Frits had gelukkig hele mooie plaatjes gemaakt.

De monniken zijn niet van gisteren en hebben zeker aansluiting met de dag van vandaag. Ter gelegenheid van de komende kerst hebben wij een kerstprijsvraag:

Welke monnik op de foto's heeft duidelijk de brug naar het heden geslagen?

De winnaar krijgt een foto van betreffende monnik. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd en zeker niet gecorrespondeerd.

De dag voor kerst vliegen we van Vientiane in Laos naar Hanoi in Vietnam. De kerstdagen zullen we in Hanoi doorbrengen.

6 opmerkingen:

zusje zei

Hey!

Leuk WEER een berichtje om te lezen!
Voor de prijsvraag...de monnik die daar al vegend staat te rappen met I-pot in z'n oor. Hij luistert en namelijk naar K-3 met het liedje: Bij de Loasnezen moet je wezen als je lekker eten wil, haaievinnen en rijst met kikkerbil.
Kijk en met die mantra/rap ben jij voor het eerst ziek geworden van het eten...
Lekker aan de cola en snel weer op de been!

Liefs Ernst Jinke Yasmin en Marlies ;-)

Anoniem zei

Ja, daar kan ik natuurlijk niet meer overheen. Volgens mij hebben we al een winnaar.

Amiek

Anoniem zei

Ja klopt, ben te laat! Ik denk alleen dat hij niet naat K3 luistert maar naar een partij goede Laoser rock; Rock your socks of!
Sterkte met het buikje, en inderdaad veel cola drinken.
Liefs, Geraldine

Anoniem zei

Volgens mij is het toch de laatste foto waarop een monnik aan het oefenen is voor een trapeze act bij het circus. Hij oefent nu het balanseren met parasolletje op 1 been op een wiebelende brug. Dat wordt later nog ingewisseld voor een wiebelend touw. Je bouwt zoiets natuurlijk langzaam op. In plaats van het oranje gewaad doet hij dan tijdelijk een glitterpakje aan in oranje met groen afgezet met gouden biesjes.

Amiek

Anoniem zei

Mooie foto's en een leuke prijsvraag en een opstandige maag,het kan allemaal.
We wensen jullie een goede vlucht naar Hanoi en een fijne Kerst daar.
We zijn benieuwd hoe jullie de Kerst daar ervaren.
Hartelijke groeten en dikke knufs van Pa en Ma Schol.

Anoniem zei

We zitten hier met tante Bertha naar jullie blog te kijken.

Zij zegt:
Geniet maar heerlijk van jullie reis. Hartelijk dank voor de kaart. Mooie blog!

Liefs, Bertha