Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

woensdag 6 augustus 2008

Danau Maninjau


Een klein huisje met gevlochten wanden, waarin een bed met muskietennet staat, een badkamer met koude douche, geen wastafel en een kleine WC die doorgespoeld wordt door er zelf een emmer water in te gooien. Geen airco en geen ventilator. Toch is Arlen's paradise aan het Danau (meer) Maninjau waar we nu zijn echt een soort van paradijs. Eindelijk is het ons gelukt wat gas terug te nemen en een paar dagen op dezelfde plek te blijven. We zitten aan het meer, midden tussen de rijstvelden, waar buffels rondscharrelen en visjes in het ondiepe water zwemmen waarin de rijst wordt geteeld. We hebben lekker gelezen en genoten van het uitzicht over het meer, waar vissers in een soort houten kano uit vissen gaan. We hebben een Deense jongen die ook een huisje had gehuurd pogingen zien doen om in zo'n boot te varen. Kansloos! Het bleek heel erg moeilijk de balans te bewaren. De vissers peddelen maar aan 1 kant en gaan toch rechtdoor. Voor mij nog steeds een raadsel hoe ze dat doen.

Vrijdag 8 augustus gaan we door naar Danau Toba. We gaan over de weg en niet door de lucht, omdat we op die manier meer van Sumatra kunnen zien. Maar het is wel 2 dagen rijden en op sommige plaatsen is de weg blijkbaar heel slecht, dus we zijn benieuwd wat we tegenkomen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi, dat klinkt echt heerlijk! Mag ik er bij komen zitten?
En geven die buffels ook goede mozarella melk? Dan moet je er gewoon een paar vangen en mee naar Nederland nemen. Past best in jullie tuin. In de rugzak wordt misschien wel wat lastig.

Hoe reizen jullie over de weg? Met een lokale bus of huren jullie een auto? Sterkte ermee in ieder geval. Als de nieuwe kronen er maar niet afspringen met al dat gehobbel.

Liefs, Amiek

Anoniem zei

Hallo Kids,

Leuk om weer wat van jullie te lezen,wat een leventje daar bij dat meer.We hebben de plaats öpgegooghled" h.s. leuk. Waarom geen foto,s? Niet mogelijk?
Hier is alles ok. Goeie reis verder en gezond blijven.
Knufs Pa en Ma. Sch.

Anoniem zei

Ha lieve zus en 'Mister Mister'!

Deze miniwereldreiziger is sinds vanmiddag weer terug in het natte, vieze, koude, winderige, heb ik al natte gezegd?, Nederland. Wat een verschil met Lesvos; warm, zeewindje, lekker zwemmen, scooteren,.. zucht. Voordeel is dat ik jullie mooie reisverhalen weer kan lezen! Geweldig, zal best een cultuurshock zijn na het easygoing Afrika. Beetje onthaasten is niet erg maar kan je ook op je zenuwen gaan werken ;-). Wat leuk dat Annemiek jullie komt bezoeken! Gaaf! Dikke kussen, Geraldine.