Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

donderdag 21 augustus 2008

Jakarta

Frits tot inkeer.

Vleermuizen

Mesjid Istiqlal

De Mesjid Istiqlal is volgens de Indonesiers de grootste moskee in Zuidoost Azie en kan duizenden mensen herbergen. Wij hebben er een prive rondleiding gehad van een allervriendelijkste dame. Frits moest zich wel in een lang gewaad hullen. Een hoofddoek hoefde ik niet op. De enorme trom op de foto bovenaan wordt gebruikt voor de oproep tot gebed. Tegenover de moskee ligt de kathedraal.
Volgens de reisgidsen moet je Jakarta vooral links laten liggen. Niets te zien, vol, vervuild. Maar wij genieten van deze bruisende stad. Het verschil met de steden op Sumatra is enorm. Moderne gebouwen, snelwegen, maar ook nog kleine straatjes met kleine huisjes. Moderne shopping malls met airco liggen naast straten met kleine eetstalletjes op een soort bakfiets.
Op de markt troffen we allerlei dieren in kooitjes aan. Apen, schildpadden, slangen en ook deze reuzevleermuizen. Ja, het is hier heel anders dan in Nederland. De verkeersdrukte is enorm, maar op een of andere manier heeft ook dat zijn charme.
Morgen gaan we naar het oude Batavia deel van de stad. Daar zijn nog oude Nederlandse huizen, een ophaalbrug en een oude haven. Zondag reizen we met de trein door naar Yogyakarta. Een treinkaartje reserveren bleek nog een hele kunst. Loket was eerst niet te vinden, toen we het gevonden hadden stond er een enorme rij en moest je een formulier invullen dat alleen in het Indonesisch was gesteld. Een aardige gepensioneerde meneer die bij de Amerikaanse ambassade had gewerkt was zo vriendelijk ons daarbij te helpen en uiteindelijk hebben we het kaartje bemachtigd.

3 opmerkingen:

zusje zei

He getsie wat een enge grote vleermuizen. Batman Frits in zwart gewaad is wel leuk om te zien ;-)

Leuk is dat he dat er allerlei vluchtige contacten zijn met vriendelijke hulpvaardige mensen.

Goede treinreis.

Wij zijn vandaag naar de dierentuin in Rhenen geweest en hebben apies gekeken... Achter glas! Niet "life" in the jungle. Ach t'was weer gezellig en de meisjes vonden het super.

Gr Marlies

Anoniem zei

Nog een tulband voor Frits en hij is een sheik, h.s.goed!!
Nemen jullie ook als souvernier zo'n vleermuisje mee of wordt het een slang?
Ja het is daar echt een heel andere wereld dan hier en dat maakt het juist zo interessant Maak maar veel foto's en een goede reis zondag.

Groetjes Pa Sch.

Anoniem zei

Jeetje dat is ook toevallig. Eloy is vanavond naar de film: The Dark Knight (Batman)...Wat een enorme beesten zeg! Ik vind het wel heel zielig al die beesten in die kleine kooitjes hoor.

Frits ziet er trouwens patent uit in die jurk! ;-)

Veel liefs, Geraldine