Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

maandag 18 augustus 2008

Chicken trek voor Chicken Little









Padang Cuisine is de specialiteit van West Sumatra. In een Padang restaurant is geen menukaart. Je krijgt gewoon een hoeveelheid bakjes met allerlei heerlijkheden voorgezet. Je betaalt wat je eet. De rest gaat terug.

Op mijn verjaardag hebben we 's avonds heerlijk bij een Padang restaurant gegeten. We kregen op een gegeven moment gezelschap waar we helemaal geen zin in hadden. Een potentiele gids voor Bukitt Lawang, de plaats waar we de volgende dag heen zouden gaan om de orang oetans te zien. Frits heeft hem vakkundig afgepoeierd: " We don't go to Bukitt Lawang, too many apes there" .

De volgende dag werden we keurig op tijd opgehaald door de chauffeur die we hadden geregeld voor vervoer van Medan naar Bukitt Lawang. We rijden de stad uit en er stapt nog een passagier in. Jawel, de gids van de avond ervoor. Toeval? We zullen het niet weten. Ik heb er wel erg om moeten lachen. We hebben hem de business maar gegund en als gids genomen.

We zaten in de Jungle Inn en dat was inderdaad zo goed als in de jungle. Riet gevlochten muren, ruwe planken als vloer, een dikke koude waterstraal als douche en een muis of iets anders dat aan onze tas heeft geknaagd. Maar, wel een eigen waterval en balkon met hangmat!

Gisteren hebben we een korte tocht door de jungle gemaakt. Volgens de gids hadden we gekozen voor de "Chicken Trekking" omdat we maar een halve dag wilden en niet de tweedaagse tocht met overnachting in de jungle. Meer dan genoeg voor Chicken Little, want ik ben nog niet helemaal vrij van "valangst" na de eekhoorn attack. Wij hebben op deze chicken trekking erg gezweet en orang oetans gezien! Geweldig hoe die door de bomen slingeren! Ook moeder orang oetan met baby.

Afgelopen nacht waren wij oh zoo blij dat we niet in de jungle overnachtten! Zwaar onweer en stortregens. Ons huisje hield het niet op alle plekken droog, maar gelukkig lekte het niet boven ons bed.

6 opmerkingen:

zusje zei

Hey Chicky's,

Groot gelijk hoor om niet in the jungle te overnachten. Dat balkonnetje met hangmat ziet er heel erg leuk uit!

Wat heb je zoal gegeten? Gaat het goed met de darmen en zo? Temperaturen te doen?

Gr Marlies
De apenfoto's zijn prachtig.

Anoniem zei

Dag apies,

Tjee, Frits mag dan wel vakantie hebben, maar hij mag zich wel eens scheren! :) (flauw flauw, maar moet toch even! )Lijkt me fantastisch om die dieren in het wild tegen te komen. Hoe is het met de kruipende en vliegende kleinere beestjes daar? En weer hele mooie foto's, wie maakt die? Is een leuke carriere change!

Groet,

Arjan.

Anoniem zei

Ha die Regien en Frits,
Ik heb eerlijk gezegd een nhaalslag moeten maken van jullie belevenissen. Het ziet er erg goed uit. Leuke foto's en verhalen. Dan stelt onze zomervakantie van 3 wekenin frankrijk toch ineens heel weinig voor. Hoewel deze echt weer heerlijk ontspannend was. Veel spanning en ontspanning toegewenst in indonesie.
groet fokko
PS: ik las vandaag toevallig een verhaal over een seriemoordenaar (26x) die net gesnapt is in jakarta. Ze zijn daar niet zachtzinnig werd erbij gezegd. Blijf wakker dus.

Anoniem zei

Lieve kinders'
Regine,heb je het liggen in de hangmat afgekeken van de orang oetangs in de bomen? Door het strijklicht op de rugzak van Frits,lijkt hij ook op een zilverrug.Schitterende foto's en een leuk verhaal uit de bush.
Hoeveel graden was het daar? Bloedheet? Pas goed op elkaar en tot "blogs'
Pa en Ma Sch.

Anoniem zei

Hoi Frits en Regien, eindelijk eens de tijd genomen jullie avonturen na te lezen. Zal vanaf nu wat vaker kijken,....
Mooie foto´s en stoere verhalen,...
Alhier zijn de Olympische spelen toch wel het meest spannende wat gebeurt,..tja.
Blij dat jullie wel wat beleven :)

Anoniem zei

Liefjes,
De naam Medan doet ons zo denken aan een voorval uit het grijze verleden.
In 1947 werd Oom Ben voor militaire dienst uitgezonden naar Indie om daar het vaderland te dienen.Met de "Kota Inten" , een troepentransportschip, vertrok hij.
Kort voor het vertrek kwam mijn buurman, Legters, met een pakje aanzetten, bestemd voor zijn zoon Hein.Deze zoon was gelegerd in Soerabaja."Zou jij dit pakje mee willen nemen naar Indie en als je toch een eindje gaat rijden, het bij hem af willen geven", was zijn vraag.
Wat het antwoord geweest is, weten wij niet meer,maar wel,dat het pakje niet meegenomen is.
Wat wist de gemiddelde Nederlander in die tijd over afstanden in Indie.
Nu zitten jullie op Java. We zijn benieuwd, hoe die treinreis bevalt.
Jullie hadden anders mooi dat pakje van Ben naar Hein kunnen brengen, nu je toch in de buurt bent.

Maandag, 25 augustus, om 9.15 uur in het ziekenhuis in Zeist.
Veel liefs en heel veel treingenoegens toegewenst.Ma en Pa Ven.