Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

vrijdag 1 augustus 2008

Nederlands praten in Padang


Uitzicht op de rivier in Padang


Tempel in Singapore, gebouw in Singapore



Frits leest op vliegveld de krant voor vertrek naar Singapore




Stel je voor, je komt in een stad van 1 miljoen inwoners waar alles anders is. Padang. Het verkeer is druk, de riolen zijn open, de meerderheid van de bevolking is moslim. De sfeer is vriendelijk. De mensen vinden met name Frits een bezienswaardigheid, zo'n grote man zien ze bijna nooit. Overal horen we "hello Mister" en Frits zwaait vriendelijk terug. We zochten een plekje waar we konden eten, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Toen we een restaurant hadden gevonden, bleek de eigenaar van vroeger her nog vrij goed Nederlands te spreken. Hij is niet van onze tafel geweken, heeft ons goed eten voorgezet -door zijn vrouw gekookt- , heeft Frits een Krettik sigaret aangeboden en ons teveel laten betalen. Het was leuk, dit is Sumatra.

Het hotel waar we zijn, kijkt uit op de rivier, waar de hele dag activiteit is. Vissers, boten, de visafslag aan de overkant. We hebben het vanochtend uren vanaf het balkon gade geslagen en ervan genoten. In het hotel is een hippy en beach- surf scene. Blonde jongens met coupe sauvage, beach boy achtig en heel vriendelijk, zo vriendelijk dat je er bijna gek van wordt. We zijn een beetje vreemde eenden in de bijt, maar vinden het grappig hier 2 dagen toeschouwer te zijn.

Morgen vertrekken we richting een volgens de boekjes sprookjesachtig meer, Minangjau, 100 km hier vandaan, maar ongeveer 3 uur rijden. Elke keer zijn we weer benieuwd wat we zullen aantreffen als we door gaan. We hebben geen eigen vervoer hier en hebben via een reisagent die ook hier in het hotel zit vervoer geregeld. De plaatselijke bus hebben we maar even gelaten voor wat het is, dat vonden we teveel gedoe.


PS: we krijgen bezoek! Annemieke zal ons eind september 10 dagen vergezellen in Hong Kong en Sjanghai! Leuk!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello Mr and Mrs!(zeggen ze niks tegen jou Regine?),

Ja, ik dacht: ik moet maar eens gaan kijken of het wel goed gaat met de jongelui daar in het verre Azië. Dat rookt maar Krettik sigaretten en flirt met beach boys met coupe sauvage (hoezo tè aardig?). Het is bijna nog erger dan Afrika, waar de vrouwen met blote bemodderde borsten rondliepen en Regine slachtoffer werd van een terroristische aanslag.

Dat kan nooit goed gaan zonder zusterlijk toezicht.

Kus, Amiek

Anoniem zei

Hallo Regine en Frits,

Leuk om te zien, en lezen dat jullie zo genieten van je reis!
Krettek sigaretten, lekkuurrr! Maar ja, ik rook niet meer...
Veel lekker eten, en goad ut kieken!

Groet,

Arjan.

Anoniem zei

Hallo Jacq,

Als je nog specifieke punten hebt waar ik extra aandacht aan moet besteden tijdens mijn toezichtsreis dan hoor ik dat graag.
Overigens herken ik ook erg goed die apenrots met krijsende bavianen van een ICT-organisatie waar ik hiervoor heb gewerkt. Gooi dat roze achterwerk in de lucht (figuurlijk bedoeld) en zorg voor girlpower!


Groetjes, Annemieke

Anoniem zei

Geliefden,

Voor nederlands sprekende buitenlanders is het altijd uitkijken,die weten n.l. hoe ze je te pakken kunnen nemen.Weer een leer voor een volgende keer.
Jullie moeten toch echt een keer met de plaatselijke bus gaan of moet Frits dan voor twee personen betalen omdat hij zo;n lekkere stoere boy is?
De foto;s zijn weer heel mooi,en daardoor krijgen we een goed beeld van wat jullie ook zien.
Geniet verder van alles wat zo op je pad komt, en kiek good uut!!
Knufs de papa en de mama doei !!