Op wereldreis 2008-2009

Op wereldreis 2008-2009

zondag 10 augustus 2008

Naar Danau Toba


Na bijna een week aan het sprookjesachtige meer van Maninjau te hebben vertoefd, waar de vissersbootjes over het water gleden, zijn we afgelopen vrijdagmorgen in de auto gestapt voor de lange reis naar het Toba meer in het noorden van Sumatra. Om daar te komen neem je de Trans Sumatran Highway. Dit klinkt geweldig, maar is niet meer dan een boereweg vol met gaten. Hierover moet al het verkeer van zuid naar noord en omgekeerd. Je snapt al snel waarom een reis van 600 km meer dan 16 uur moet duren.

We zijn dwars door het oerwoud van Sumatra gereden en hebben veel gezien. Omdat we overdag om ons heen wilden kijken had Regine aan de telefoon uitonderhandeld dat wij er 2 dagen over zouden doen. In Indonesie zeggen ze echter op elke vraag ja en dat kan van alles betekenen. Zaterdagavond bleek dat de chauffeurs de hele nacht door wilden rijden en niet wisten dat was afgesproken ergens te overnachten. De baas aan de lijn, heen en weer gepraat, en uiteindelijk wordt het gewoon weer opgelost. We zijn dus de dag erna verder gereisd naar Danau Toba.

De avond in het hotel hebben we genoten van het hier zeer populaire fenomeen Karaoke. Erg grappig om te zien. Lekker zingen samen met hooggehakte en kortgerokte dame.

Gistermiddag zijn we aangekomen bij het Tobameer. Dit meer heeft 2 gezichten. Het is een groot en prachtig meer, dat veel meer ontwikkeld is dan Danau Maninjau. Maar door de afname van het toerisme in deze streek is het voor de mensen hier te rustig. Het is jammer om te zien dat veel mooie hotels/restaurants het hoofd niet goed boven water kunnen houden. Voor ons is het hier heel relaxed. We hebben vanmorgen ons steentje aan de economie bijgedragen door onszelf in een "wellnesscenter" op een schoonheidsbehandeling met knipbeurt en een massage te trakteren.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh,nee he!Allemensen,een poosje niet gespot!Wat zien jullie onwijs veel.gek he!heel leuk om te lezen.
druilzondag regen,dus echt hollands.
Jullie missen niks,wat dat betrefd dan.Nou,ja,misschien de gemarineerde lamskoteletjes van tante riet.liefs willem en rietje

Anoniem zei

Lieve kinderen,
De hele jeugd komt voor mij weer terug.Het Tobameer, Bukittingi. Bekende namen, die we uit het hoofd moesten leren.Indonesie moesten we net zo goed leren als ons eigen land.
Maar wat zien jullie veel.Ook nog wilde dieren getroffen?
Het Tobameer is het grootste van Zuidoost-Azie.Met een bijzonder eilandje erin.Waren de chauffeurs en jullie niet vreselijk moe na zo'n barre tocht? Fijn, dat jullie het toerisme weer laten opleven.
Geniet maar lekker van alles.
Veel liefs van Ma en Pa Ven.

F + R zei

Riet,Willem, leuk dat jullie ons volgen. Lamskoteletjes zijn wel erg aanlokkelijk overigens na alle nasi en mie. Hoop dat het goed gaat met jullie. Liefs F&R

F + R zei

Lieve ouders,

Wilde dieren zie je hier niet. Teveel mensen. Wel apen die wild zijn, maar door hebben dat je van mensen nootjes krijgt.

Wij waren natuurlijk wel moe na 2 dagen rijden, maar de chauffeurs moesten direct rechtsomkeerd maken en weer het hele eind terug rijden. De dag erna is de auto weer aan iemand anders verhuurd. Zo gaat dat hier. Groetjes, F&R

Anoniem zei

gaaf zeg, dat we jullie als het ware op de voet kunnen volgen. Geniet van jullie blog,en foto's erbij maakt het helemaal tof......... en hier begint het voorjaar...hoera!
liefs margriet